EğlenceTeknoloji

Fortnite: Save the World macOS’e veda ediyor

fortnite save the world
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fortnite’a farklı bir boyut kazandıran ve işin içine kale yapan inşaat ve zombileri ekleyen Fortnite: Save the World, Epic Games ve Apple arasındaki kavganın kurbanı oldu. İki şirket, Apple’ın Epic’in gelirlerinden aldığı pay nedeniyle karşı karşıya gelmiş ve Epic’in kendi ödeme sistemini geliştirmesiyle de tansiyon iyiden iyiye artmıştı.

Fortnite’ın popüler “büyük savaş” versiyonu, macOS’te hâlâ oynanabiliyor ve oynanmaya devam edecek. Ancak oyuncular güncellemeleri göremeyecek. Aynı durum Save the World için de geçerliydi. Ne var ki, ücretli bir oyun olan Save the World’ün macOS’teki macerası 23 Eylül itibarıyla sona erecek.

Epic’ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, durumun sorumlusu olarak Apple gösterildi. Güncellemelerin yüklenmesine izin verilmediğini belirten Epic, bunun da uzun vadede oyunda hatalara yol açacağını ifade etti.

Epic, 17 Eylül 2019 ve 17 Eylül 2020 tarihleri arasında oyunun Kurucu veya Başlangıç paketlerini alanlar ile yine bu tarihler arasında oyunu macOS’te oynayanlara para iadesinin yapılacağını belirtti.

Fortnite: Save the World, iki şirket arasında farklı davalara da yol açan kavganın kurbanları arasındaki yerini aldı. Apple ve Epic kavgası daha uzun süre gündemde yer tutmaya devam edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER