EğlenceTeknoloji

Fortnite PS5, Xbox Series X ve S versiyonları için ilk detaylar

fortnite 2. bölüm 3. sezon ps5

Epic Games; Fortnite oyuncularını yeni nesil oyun konsolları PS5, Xbox Series X ve S’te nelerin beklediğine dair ilk detayları paylaştı. Yeni nesil konsolları satın alanlar, ilk günden itibaren Fortnite deneyimini yaşayabilecek. Epic’ten verilen bilgiye göre, oyunda yeni nesil konsolların avantajından yararlanmak için bazı düzenlemeler yapıldı.

Bölünmüş ekran modu, her üç konsolda da 60fps’de çalışacak. Tıpkı Xbox One X’te olduğu gibi, Fortnite Series X ve PS5’te 4K 60fps çözünürlüğü destekleyecek. Series S’te ise bu destek 1080p 60fps ile sınırlı kalacak.

PS5 ve Xbox Series X’te oyuncuları daha dinamik görseller bekliyor. Ağaç ve çimenler etraftaki patlamalara bağlı olarak hareket edecek. Fırtınadaki duman, sıvı ve bulut efektlerinde de iyileştirmeler yapılacak.

Fortnite’ın konsollardaki yükleme performansı da yeni nesil cihazlarla birlikte iyileştiriliyor. Böylelikle oyuncular maçlara daha hızlı katılabilecek. PS5’in Etkinlikler fonksiyonunu da destekleyecek olan Fortnite, böylelikle oyun modunun ana ekrandan seçilmesini mümkün hâle getirecek. PS5 versiyonu DualSense oyun kumandasının dokunsal geri bildirim özelliğini de destekleyecek.

Fortnite PS5 ve Xbox Series X sürümlerinin ışın takibi özelliğini ilk günden destekleyip desteklemeyeceği bilinmiyor. Epic Games, bu teknolojiyi oyunun PC versiyonu için geçtiğimiz eylül ayında aktif hâle getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER