EğlenceTeknoloji

Fortnite PS5 ve Xbox Series X’te ilk günden itibaren oynanabilecek

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Fortnite, daha uzun bir süre hayatımızda olacak gibi görünüyor. Oyunun yapımcısı Epic Games’ten yapılan açıklamada, popüler büyük savaş oyununun yeni nesil konsollarda da ilk günden itibaren oynanabileceği belirtildi. Kısacası Fortnite macerası PS5 ve Xbox Series X’te de kesintisiz olarak devam edecek.

Epic Games’in Fortnite’la ilgili duyuruları bununla da sınırlı kalmadı. Oyunun 2021’in ortaları itibarıyla yeni Unreal Engine 5 oyun motoruna taşınacağı açıklandı. Yeni motora geçilmesiyle birlikte oyunun görsellerinin gelişmesi ve buna bağlı olarak oyunun sunduğu deneyimin de iyileşmesi bekleniyor.

Hâlihazırda Fortnite kullanıcıları platformlarından bağımsız biçimde birbirleriyle oyun oynayabiliyor. Bu özellik PlayStation 5 ve Xbox Series X’te de süreceği belirtiliyor. Epic’in platformlar arası oyun deneyimi konusundaki çalışmalarını ikiye katladığını hatırlatmakta fayda var.

Şirket, kısa süre önce Epic Çevrimiçi Hizmetler adını verdiği yeni bir araç kitini yayınlamıştı. Bu kit sayesinde PC, Mac ve konsol için oyun hazırlayan geliştiriciler; tüm oyun motorlarında, mağazalarda ve hesap servislerinde platformlar arası deneyim sunabiliyor. Bu aracın iOS ve Android desteğine de yakında kavuşması planlanıyor. Bu servisin duyurusu 2018’in sonlarında yapılmıştı.

Fortnite, PS5 ve Xbox Series X’in de katılması ve çapraz platform desteğiyle büyümesini sürdürecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan rakamlara göre, oyunun 350 milyondan fazla kayıtlı oyuncusu bulunuyor. Bu sayının önümüzdeki dönemde artması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER