EğlenceTeknoloji

Fortnite yeni performans moduyla eski bilgisayarlarda daha hızlı çalışacak

fortnite performans modu

Fortnite’ın mobil telefonlarda, oyun konsollarında ve üst sınıf oyun PC’lerinde sorunsuz biçimde çalıştığı rahatlıkla söylenebilir. Epic Games’in hazırladığı yeni güncelleme ile Fortnite eski PC’lerde daha hızlı çalışmasını sağlayacak bir performans moduna da kavuşacak. Söz konusu güncelleme bugün itibarıyla dağıtıma çıkacak.

Epic Games’ten verilen bilgiye göre, bu yeni mod ile kullanıcılara belirgin performans artışları sağlanacak. Bunun için bellek kullanımı azaltılacak ve CPU ile GPU üzerindeki yük hafifletilecek. Söz konusu işlemler yapılırken görüntü kalitesi de düşürülecek. Kısacası oyun donanımı yormamak adına biraz daha düşük görüntü kalitesiyle oynanacak. Kullanıcılara bu konuda açık bir bilgilendirme yapılacak.

Epic oyunun yükleme paketi için de yüksek çözünürlüklü dokuların çıkarıldığı bir seçenek hazırladı. Böylelikle kullanıcıların sabit disk alanından da tasarruf etmesi mümkün olacak.

Epic, yeni modla eski cihaz sahiplerinin kare hızında belirgin bir artış göreceğine dikkat çekiyor. Kullanıcılar yeni performans modunu hem Battle Royale’de hem de Creative modunda aktif hâle getirebilecek.

Fortnite oyuncularının yeni performans moduyla oyunu 720p çözünürlükle 60fps’de çalıştırabilmesi mümkün olacak. Kısacası artık eski bilgisayarlar için yeni bir kullanım amacının doğduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER