EğlenceTeknoloji

Fortnite oyuncu sayısıyla devlerin arasındaki yerini sağlamlaştırıyor

fortnite oyuncu sayısı

Fortnite oyuncu sayısı bakımından önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Epic Games, oyunun toplam oyuncu sayısının 350 milyona ulaştığını açıkladı. Fortnite böylelikle dünyanın en popüler oyunları arasındaki yerini biraz daha sağlamlaştırmış oldu.

Epic’ten günlük veya aylık aktif oyuncu sayısı konusunda bir açıklama gelmese de, şirket sadece nisan ayında toplamda 3.2 milyar saat Fortnite oynandığını duyurdu.

Epic Games’in Fortnite’ın oyuncu sayısı konusunda yaptığı son duyuru, 2019’un mart ayında gelmişti. Şirket, oyunun toplam oyuncu sayısının 250 milyon civarında olduğunu açıklamıştı. En güncel rakamlar, Fortnite’ın yayınlanmasının üstünden neredeyse 2,5 yıl geçtikten sonra bile büyümeye devam ettiğini göstermiş oldu.

Bu istikrarlı büyümede Fortnite’ın hem bilgisayarda hem mobil cihazlarda hem de konsollarda oynanabilme önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Epic’in Fortnite’ı düzenli olarak güncellemesinin de oyuncu kitlesinin büyümesinde etkili olduğu söylenebilir.

Fortnite kullanıcı sayısı artışındaki istikrarı yeni özelliklerle de sürdürecek gibi görünüyor. Epic Games son olarak oyunculara arkadaşlarıyla rahat biçimde sosyalleşebilmeleri için “parti modu” olarak da anılan bir özellik sunmuştu. Bunların yanında artık bir Fortnite geleneğine dönüşen etkinlikler de süreceğe benziyor. Oyunda 9 Mayıs’ta Türkiye saatiyle 03:00’da başlayacak mini müzik festivaline Dillon Francis, Steve Aoki ve deadmau5 gibi ünlü DJ’ler katılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER