Eğlence

Fortnite nisan ayında tüm platformlarda 296 milyon dolar gelir elde etti

fortnite

fortniteFortnite, 2018’in en başarılı oyunları arasında bulunuyor. Dijital oyun satışlarını takip eden SuperData Research şirketinin verileri de bu durumu doğruluyor. Söz konusu verilere göre, oyun geçtiğimiz ay PC, konsol ve mobil platformlarda 296 milyon dolar gelir elde etti. Şubat ayında 126 milyon dolar kazanarak ilk kez aylık satışlarda PlayerUnknown?s Battlegrounds’u geride bırakan oyun, bu başarısını da ciddi ölçüde geliştirmiş oldu.

Fortnite’ın bu başarısındaki en önemli unsurun “free-to-play” modeli olduğu söylenebilir. Bu model sayesinde oyun mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaşırken, oyun içi satın almalar sayesinde de gelir akışı sağlanıyor. Epic oyun içi satın alma unsurlarının dışında oyunculara oyunu etkilemeyen kozmetik unsurlar da satıyor. Bunlara ek olarak, Battle Pass adını taşıyan sezonluk abonelik de oyunculara belli bir ücret karşılığında sunuluyor.

Oyunun iOS macerası, mart ayının ortasında yayınlanan beta sürümüyle başlamıştı. Nisan ayının başlarında ise oyunun nihai versiyonu dağıtıma çıkmıştı. Oyunun iOS versiyonunun çıkışı gelirleri gözle görülür biçimde yukarıya çekmişti.

SensorTower’ın verilerine göre, oyunun sadece mobildeki günlük geliri 1 milyon doların üzerinde seyrediyor. Oyunun üçüncü sezonu nisan ayıyla birlikte sona ererken, dördüncü sezon da mayıs ayının ilk gününde başlamıştı. Nisan ayında elde edilen hasılatta oyuncuların üçüncü sezon sona ererken dördüncü sezonda bulamayacakları çeşitli aksesuarları satın almalarının da etkili bir rol oynamış olabileceği düşünülüyor.

Fortnite için gelecek de parlak görünüyor. Epic Games, oyunun Android versiyonunu yaz mevsimi içinde yayınlamayı planlıyor. E-spor alanına da yatırım yapmaya hazırlanan şirket, turnuvalar için 100 milyon dolarlık bir ödül havuzu oluşturduğunu kısa süre önce duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER