EğlenceManşetler

Fortnite Mobile: Büyük savaşa girmenin en kolay yolu

fortnite ios

Fortnite son zamanlarda dünyanın en popüler oyunları arasında yer alıyor. Unreal Tournament ve Unreal Engine’in arkasındaki Epic Games’in imzasını taşıyan oyun, PUBG ile popüler hâle gelen “Battle Royale” formatının en başarılı uygulamalarından biri olarak öne çıkıyor. Kısa süre önce yayınlanan Fortnite Mobile da bu başarıyı sürdürürken, markanın bilinirliğini de biraz daha yukarıya çekiyor.

Fortnite’ın “Battle Royale” modu ilk olarak geçtiğimiz eylül ayında farklı platformlarda oyuncularla buluşmuştu. Bu versiyonda 100 oyuncu, bir adada hayatta kalan son kişi olmak için mücadele veriyor. Bu mücadele sırasında kendilerine yarayacak silahların ve sağlık paketlerinin peşinden koşan oyuncular, diğer yandan da kendilerini öldürmeye çalışan rakiplerini haklamak için savaşıyor.

Adanın alanı oyuncuların birbirleriyle karşılaşmalarını sıklaştırmak ve kamp yapmayı engellemek adına sürekli olarak küçülüyor. Bütün bunların sonunda hayatta kalan oyuncu, mücadeleden galip ayrılıyor.

Fortnite’ın “Save the World” modundan aşina olunan inşaat araçları, “Battle Royale” modunda da mevcut. Bu araçlar sayesinde oyuncular kendilerine koruma veya taktiksel avantaj sağlama amaçlı yapılar inşa edebiliyor. İnşaat yapmak içinse öncelikli olarak malzeme toplamak gerekiyor. Bunun için kazmayla ağaç kesmek veya duvarları yıkmak gibi hareketler yapmak yeterli oluyor. Materyallerin toplanmasının ardından bazı basit kontrol ikonlarının da yardımıyla inşaat gerçekleştirilebiliyor.

Oyunun mobil versiyonunda daha önce bahsettiğimiz üzere sadece “Battle Royale” modunu deneyimlemek mümkün oluyor. Oyuncular bu modda tek başlarına, ikili olarak veya grup hâlinde mücadele edebiliyor. İkili veya grup modlarında oyuncuların bir veya birden çok arkadaşları ya da gelişigüzel olarak belirlenen diğer oyuncularla aynı ekipte toplanması gerekiyor. Oyuna Epic hesabıyla giriş yapan oyuncular, bu sayede farklı cihazlar üzerinden oyun deneyimlerini sürdürebiliyor.

Fortnite iOS uygulamasının en güzel özelliklerinden birisi de, oyuncuların mobil cihaz sahipleri dışında PS4, PC ve Mac üzerinden oyunu oynayan kişilerle de karşı karşıya gelebilmesi. Tekli modda mobil cihaz sahipleri doğal olarak sadece diğer mobil oyuncularla eşleştiriliyor. Ancak İkili veya Grup modlarında diğer platformlardaki oyuncularla da eşleşilebiliyor.

fortnite mobileFortnite Mobile iOS üzerinde oyunculara genel olarak bekledikleri doğrultuda bir deneyim sunuyor. Oyunun Android versiyonu henüz yayınlanmasa da, iOS cihazlardaki görüntü kalitesi ve oyun akışkanlığı maceranın içine girmeyi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Ücretsiz olarak indirilip oynanabilmesi de, oyunun cazibesini biraz daha artırıyor.

İLGİLİ HABERLER