Eğlence

Fortnite Mobile için 60 fps ve kumanda desteği yolda

fortnite mobile

Epic Games, Fortnite‘ın mobil versiyonunun gelişimine yönelik en güncel detayları paylaştı. Şirketin planladığı değişikliklerle birlikte Fortnite Mobile oyuncuları, akıllı telefon ve tabletlerinde çok daha ilerlemiş bir oyun deneyimi yaşayabilecek.

Epic Games’ten yapılan açıklamaya göre, Fortnite’ı mobil cihazlar üzerinde oynayanlar bundan böyle oyun içindeki gösterim sistemi üzerinden hangi unsurların ne zaman aktif ve ne zaman devredışı olduğuna karar verebilecek. Şirket bir yandan da gösterim sisteminin daha fazla özelleştirilebilmesi için çalışmalara devam ediyor.

Şirket duyurusunda Fortnite’ın mobil versiyonu için daha kişiselleştirilebilir kontrol ayarları geliştirmenin yanı sıra, kumanda desteği için de çalıştığını açıkladı. Oyun kumandası desteğinin ne zaman hazır hâle geleceği konusunda bir zaman dilimi işaret etmeyen Epic Games, ne tarz kumandaların destekleneceği konusunda da bilgi vermedi.

Fortnite Mobile için planlanan yenilikler bunlarla sınırlı kalmıyor. Epic Games bazı üst sınıf cihazlar için 60 FPS desteğini sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu destek için testlerini sürdüren şirket, aşırı ısınma gibi sorunlarla karşılaşmadan üst sınıf bir performans sunabilmeyi hedefliyor. Bu desteğin hangi cihazlarda sunulacağı konusunda da şu an için kesin bir bilgi verilmiş değil.

Fortnite Mobile eski cihazlarda daha iyi çalışacak

Epic Games bir yandan da oyunun eski cihazlarda daha iyi şekilde çalışabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Android 7 ve daha eski işletim sistemlerindeki performans için önemli optimizasyonlar gerçekleştiren şirket, hem iOS hem de Android’de Fortnite Mobile deneyiminin daha az bellek tüketmesine yönelik çalışmalar yürütüyor.

İLGİLİ HABERLER