Teknoloji

Fortnite iOS üzerinde 200 günde 300 milyon dolar kazandı

fortnite ios

Son zamanların oyun dünyasındaki en büyük fenomenlerinden biri olan Fortnite‘ın yapımcısı Epic Games için ne kadar kârlı bir iş olduğu, araştırma ve analiz şirketleri tarafından paylaşılan verilerle çok daha iyi anlaşılıyor. Pazarlama analizi şirketi Sensor Tower‘ın rakamlarına göre, Fortnite iOS versiyonu sayesinde Epic Games’in kasasına 200 günde 300 milyon dolar girdi. Oyun 15 Mart’ta iOS kullanıcılarıyla buluşmuştu.

Fortnite’ın son derece akıllı bir iş modeli uyguladığını düşününce ortaya çıkan tabloya çok da şaşırmamak gerekiyor. Piyasadaki hemen hemen tüm platformlarda ücretsiz olarak oynanabilen oyun, farklı görünümlerin kilidini açan oyun içi satın almalar sayesinde para kazanıyor.

Oyunun “Save the World”(Dünyayı Kurtar) adını taşıyan PvE modunu oynamak için de para ödemek gerekiyor. Ancak oyuncuları para harcamaya öncelikle kozmetik unsurlar itiyor. Fornite’ın V-Bucks adını taşıyan sanal para birimiyle oyunun oynandığı her platformda alım yapmak ve alınanları platformlar arasında eş zamanlamak da mümkün oluyor.

Fortnite iOS üzerinde ilk 200 gündeki gelir performansıyla önemli rakiplerini geride bırakmayı başardı. Sensor Tower verilerine göre, bir diğer popüler ücretsiz oyun olan Clash Royale’in iOS versiyonu 200 günde 228 milyon dolar kazandı.

Fortnite iOS kullanıcıları günde ortalama 1.5 milyon dolar harcıyor

Sensor Tower verilerine göre, Fortnite iOS kullanıcıları oyun içi satın alımlar için günde ortalama 1.5 milyon dolar harcıyor. Oyunun altıncı sezonunun yayınlandığı 27 Eylül’den itibaren ise günlük ortalama harcalama miktarının 2.5 milyon dolara çıktığı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER