Eğlence

Fortnite iOS uygulaması 30 günde 25 milyon dolar kazandı

fortnite

fortnite iosFortnite hâli hazırda dünyanın en popüler mobil oyunlar listesinde başı çekiyor. Son olarak ABD’de beyzbol takımı Cleveland Indians’ın maçına verilen yağmur arasında stadyumdaki dev ekranda Fortnite’ın gösterilmesi, oyunun popüler kültüre olan etkisini ortaya koymuştu. Fortnite iOS uygulamasının ekonomik etkisini ise araştırma şirketi Sensor Tower’ın verileri gözler önüne seriyor.

Fortnite’ın App Store’daki performansını mercek altına alan Sensor Tower, ücretsiz olarak indirilebilen oyunun ekstra olarak satın alan unsurları için 25 milyon dolar harcandığı sonucuna ulaştı. Güncel veriler de bu performansın bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Nisan ayının ilk iki haftası itibarıyla Fortnite içinde 9.5 milyon dolarlık harcama yapılırken, bu miktar oyunu en çok gelir getiren iOS uygulamaları listesinde ikinci sıraya yerleştirdi.

Fortnite’ın mobil versiyonu hâli hazırda sadece iOS kullanıcıları tarafından indirilebilse de, oyunun geliştiricisi Epic Games Android sürümünün de yolda olduğunu açıklamıştı. Sensor Tower’a göre, Android versiyonunun da çıkışıyla birlikte Fortnite sadece 2018 içinde Epic Games’e 500 milyon dolar kazanabilir.

Büyük bir başarı yakalayan Epic Games, bir taraftan da oyunculardan gelen geri bildirimler doğrultusunda oyunu geliştirmeyi sürdürüyor. Şirket son olarak haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle oyundan güdümlü füzeleri çıkardı.

Fortnite iOS versiyonu, iOS 11’in yüklü olduğu cihazlar üzerinde oynanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER