Eğlence

Fortnite’ta inşaat dönemi yeniden başladı

fortnite

Fortnite oyuncuları oyun içinde yeniden bir şeyler inşa edebilecek. İnşa özelliği, oyunun 20 Mart’ta başlayan en yeni sezonunun bir parçası olarak kısa bir süreliğine kaldırılmıştı.

İnşa özelliği geri dönse de, kısa süre önce duyurulan Sıfır İnşa moduyla birlikte vadedilen mücadele odaklı ruh yaşıyor. Oyunun iki farklı modunu solo, ikili, üçlü ve takım oyunu seçeneklerinde bulmak yine mümkün olacak.

Malzeme toplamak ve savunma yapıları inşa etmek, Fortnite’ın en tanımlayıcı özellikleri arasında bulunuyor. Bu özellik, oyunun PUBG ve Apex Legends gibi rakiplerinden ayrışmasında önemli bir rol oynamıştı.

Oyundan inşa özelliğinin çıkarılması ise oyunu daha mobil hâle getirecek değişikliklerle dengelenmişti. Tırmanma ve daha hızlı koşu gibi özelliklerle oyunun dinamizmi artırılmıştı.

Fortnite, 3 Nisan’a kadar yeni sezondaki tüm gelirlerini Ukrayna’daki insani yardım çalışmalarına bağışlayacak. Oyunun geliştiricisi Epic Games’ten verilen bilgiye göre, 29 Mart itibarıyla bağışlanacak para miktarı 100 milyon doları geçti.

İLGİLİ HABERLER