EğlenceTeknoloji

Fortnite için en büyük gelir kaynağı PlayStation 4 oldu

Apple cihazlarında Fortnite yeni sezona geçmeyecek, çapraz oyun desteği yok

Fortnite’ın iOS versiyonunun Epic Games için ciddi bir gelir kaynağı olduğu kısa süre önce görülmüştü. Mahkemeye sunulan belgeler, oyunun App Store’dan çekilmeden iki yıl önce 700 milyon doların üstünde bir gelir sağlayacağını göstermişti. Ancak bir diğer belge, Fortnite için asıl gelir kaynağının PlayStation 4 olduğunu gözler önüne seriyor.

Söz konusu belgeye göre, 2018’in mart ve 2020’nin temmuz ayları arasında Fortnite’ın gelirlerinin yüzde 46.8’lik kısmı PlayStation 4’ten geldi. Xbox One ise yüzde 27.5 ile ikinci platform konumunda. iOS’in ise yüzde 7’lik payıyla beşinci sırada yer aldığı görülüyor. Geri kalan yüzde 18.7’lik pay ise Android, Nintendo Switch ve PC arasında paylaştırılıyor.

2020’de ise iOS için öngörülen gelir payının yüzde 5.8 seviyesinde olduğu görülüyor. Xbox One’da bu oran yüzde 24 olurken, PlayStation 4  içinse neredeyse yüzde 40’lık bir pay hesaplanmış. Bu hesaplama, Epic Games’te kıdemli programcı olarak görev yapan David Nikdel’in ifadesinde yer alıyor. Epic Games’in finans şefi Joe Babcock da Fortnite’ın iOS versiyonunun PlayStation 4, Xbox, Nintendo Switch ve PC’ye kıyasla daha para kazandırdığını gösteriyor.

Fortnite iOS versiyonunun diğer versiyonlara kıyasla daha az para getirmesine çok şaşırmamak gerekiyor. Epic CEO’su Tim Sweeney, geçtiğimiz ağustos ayında Fortnite’ın iOS kaynaklı gelirinin yüzde 10’un altında olduğunu belirtmişti. Apple ve Epic Games arasındaki davanın başlamasından önce yazılı ifadelerin ve belgelerin ortaya çıkması, daha önce yapılan açıklamaları doğrulamayı da mümkün kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER