EğlenceTeknoloji

Fortnite’ta kıyamet koptu, yeni harita ufukta göründü

fortnite

Fortnite‘ın harita değişikliği gerçekleştireceğine dair dedikodular doğru çıkmışa benziyor. Oyunun orijinal haritası, tamamen ortadan kaybolmuş gibi görünüyor. Fortnite oyuncularının bir süredir merakla beklediği senaryo, “The End” (Son) isimli özel etkinlikte gerçeğe dönüştü.

Gökyüzüne fırlatılan bir füze çok sayıda yarık oluştururken, son olarak haritaya düşen bir meteor da dev bir delik oluşturarak tüm oyuncuları içine çekti. Oyuncuların deliğe çekilmesinin ardından yaşananlar tam olarak bilinmese de; ünlü oyunculardan DrLupo’nun Twitch’te yaptığı yayın, uzakta parlayan bir gizemli tutulma veya kara deliğin görülmesiyle sona erdi.

Fortnite’ın resmi Twitter hesabındaki canlı yayında da şu anda bu gizemli tutulmadan başka bir şey görünmüyor.

Fortnite oyuncuları orijinal haritayı özleyecektir

Pek çok kişi, yaşanan bu olayın Fortnite’ın ikinci bölümüne geçişi gösterdiğini belirtiyor. İkinci bölümde oyunculara yeni bir haritanın yanı sıra yeni araçların da sunulması bekleniyor. Hâlihazırda oyunun orijinal haritasının kullanımda kalması ihtimali pek yüksek görünmüyor.

Bu durumun oyuncularda karmaşık hisler yaratabileceği söylenebilir. Fortnite’ın önemli rakiplerinde oyuncuların karşısına birden fazla harita seçeneği sunuluyor. Buna ek olarak, Fortnite’ın tüm oyuncuları orijinal haritada yetiştiği için pek çok kişi haritayla ayrı bir duygusal bağa sahip. Dolayısıyla yeni harita ne kadar iyi olursa olsun, orijinal haritanın tarihe karışmasının Fortnite adına önemli bir kayıp olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER