EğlenceTeknoloji

Fortnite Güney Kore’de App Store’a dönebilir

Epic Games Fortnite samsung galaxy
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Epic Games, Apple’dan Fortnite geliştirici hesabını yeniden aktif hâle getirmesini istedi. Şirket böylelikle oyunu Güney Kore’de yeniden App Store’a eklemeyi amaçlıyor. Güney Kore’nin seçilmesinin nedeni ise bu ülkede Apple ve Google’ın alternatif ödeme yöntemlerine izin vermelerini zorunlu kılan bir yasanın geçmesi.

Fortnite’ın resmi Twitter hesabından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Epic Apple’dan Fortnite’ın geliştirici hesabını yeniden aktif hâle getirmesini talep etti. Epic oyunu Güney Kore’de yeniden yayınlamayı ve Kore yasalarına uygun olarak Epic ve Apple ödeme sistemlerini bir arada kullanmayı planlıyor.

Apple’ın bu talebi kabul edip etmeyeceği veya Epic’in talebinde samimi olup olmadığı bilinmiyor. Epic geçmişte Apple’dan kendisine gelen yanıtları #FreeFortnite adını verdiği kampanyasını büyütmek için kullanmıştı.

Fortnite 2020’nin ağustos ayında Apple tarafından App Store’dan çıkarılmıştı. Cupertino merkezli şirket, Epic Games’in oyuna kendi ödeme sistemini entegre etmesinin ardından bu kararı almıştı. Bunun ardından Epic Apple’a dava açmış ve iki şirket arasındaki hukuk mücadelesi başlamıştı. Mahkemeleri mayıs ayından beri süren davada henüz karar verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER