Eğlence

Fortnite e-spor turnuvaları için 100 milyon dolar ödül havuzu oluşturuldu

fortnite

fortnite e-sporFortnite şu sıralarda dünyanın en popüler oyunları arasında yer alıyor. Kısa süre içinde 50 milyondan fazla oyuncuya ulaşan oyunun yapımcısı Epic Games, önemli bir duyuruya imza attı. Şirket Fortnite e-spor turnuvaları için 2018-2019 sezonunda geçerli olmak üzere 100 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldığını duyurdu.

E-spor son zamanların ilgi gören alanları arasında bulunuyor. Hem oyun yapımcıları, hem teknolojik donanım üreticileri, hem de farklı sektörlerden temsilciler e-spor alanına önemli yatırımlar yapıyor. Dolayısıyla Fortnite’ın da bu alanda neler yapacağı uzun süredir merak ediliyordu.

Fornite’ın yapımcısı Epic Games, oyunun Battle Royale türüne getirdiği farklı yaklaşımı yeni modda da sürdürmeyi planlıyor. Şirket oyun modunun yapısı ve bu modda yer alabilecek platformlar gibi detayları ileride paylaşmaya hazırlanıyor.

Fortnite e-spor konusunda da diğer oyunlara kıyasla daha kapsayıcı bir yapı oluşturmayı hedefliyor. İzleyicilerin de keyif almasını isteyen Epic Games, bir yandan da Fortnite turnuvalarını maddi olarak destekleyerek turnuvaları oyuncular için daha cazip kılmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER