Eğlence

Fortnite Dünya Kupası önümüzdeki yıl başlıyor

fortnite dunya kupasiFortnite son zamanların en popüler oyunları arasında bulunuyor. Oyunun yapımcısı Epic Games de düzenli olarak yaptığı yenilik ve duyurularla heyecanı canlı tutmayı başarıyor. Fortnite’ın dünya genelinde 125 milyon oyuncuya ulaştığını açıklayan şirket, sürekli olarak büyüyen bu topluluğun gücünden e-spor alanında yararlanmak için önümüzdeki yıl itibarıyla Fortnite Dünya Kupası’nı başlatacak.

Epic Games, Fortnite ile yapacağı e-spor açılımı konusunda ilk olarak 100 milyon dolarlık bir ödül bütçesi ayırdığını duyurmuştu. Şirket şimdi de e-spor turnuvalarına ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı.

Dünyanın dört bir yanındaki çevrimiçi etkinlikleri, topluluk etkinliklerini ve Fortnite turnuvalarını destekleyecek olan şirket, bu etkinliklerin kapılarını tüm Fortnite oyuncularına açacak. 100 milyon dolarlık bütçe de tüm etkinlikleri desteklemek adına kullanılacak.

2019’da başlayacak Fornite Dünya Kupası’nın elemeleri ise 2018’in sonbaharında gerçekleştirilecek. Elemelere isteyen her oyuncu katılabilecek. Elemelerde başarılı olan oyuncular ise Dünya Kupası’nda büyük ödül için mücadele edebilecek. Dünya Kupası fikstüründe ağırlığı ikili ve tekli maçlar oluşturacak. Takım hâlinde mücadele etmek isteyen oyuncular içinse yıl içinde çok sayıda özel etkinlik gerçekleştirilecek.

Epic Games, Fortnite Dünya Kupası’nda hiçbir takıma ve organizasyona ücret karşılığında yer ayırmayacağını şimdiden açıkladı. Dünya Kupası elemelerine ilişkin detayların ise önümüzdeki günlerde paylaşılacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER