Eğlence

Fortnite canlı yayını YouTube’da izlenme rekoru kırdı

fortnite

fortnite canli yayiniFortnite’ın Battle Royale modu, kültürel bir fenomen olmaya devam ediyor. YouTube tarafından paylaşılan son rakamlar da bu durumu doğruluyor. Şirketin yöneticilerinden Ryan Wyatt, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada ElrubiusOMG tarafından başlatılan Battle Royale etkinliğini YouTube üzerinde 1.1 milyon kişinin eş zamanlı biçimde canlı olarak izlediğini belirtti. Fortnite canlı yayını toplamda 42 milyon tekil kişi tarafından izlendi. Yayına katkıda bulunan yayıncı sayısı ise 100’e ulaştı.

Fortnite’ın büyük bir ilgiyle takip edildiği tek mecra YouTube değil. Oyun severler, Twitch üzerinde de Fortnite yayınlarını ilgiyle takip ediyor. Bundan kısa bir süre önce gerçekleştirilen ve ünlü şarkıcı Drake’in de katıldığı Fortnite yayını, Twitch’in izlenme rekorunu kırmıştı.

YouTube tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada ise Fortnite’ın kırdığı diğer rekorlar hakkında da bilgi verildi. Fortnite, şubat ayı itibarıyla YouTube’da bir ay içinde hakkında en çok video yüklenen oyun olma unvanını elinde bulunduruyor. Oyun, YouTube’da en çok izlenen ikinci oyun konumuna da yerleşmiş durumda.

Fortnite canlı yayını ve diğer videolar hakkındaki istatistiklerin YouTube tarafından paylaşılmasının altında ise başka bir motivasyon yatıyor. Fortnite’ın etkisini göstermekle kalmayan YouTube, aynı zamanda kendisinin de oyun yayını konusunda Twitch’in karşısındaki gücünü ve etkisini gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER