EğlenceTeknoloji

Fortnite’tan oyuncuların gelişimi için yeni yöntem

fortnite botlarla oynama

Bir daha Fortnite oynadığınızda karşısınıza çıkan tüm rakipleriniz gerçek insanlar olmayabilir. Önümüzdeki sezondan itibaren oyuncuların karşısına eşleştirme yaparken botlar da çıkacak. Fortnite botlarla oynama deneyimiyle oyuncuların gelişimini hedefliyor.

Fortnite’ın yapımcısı Epic Games‘ten verilen bilgiye göre, yapay zekâlı botlar normal oyunculara benzer şekilde hareket edecek. Botlar sayesinde oyuncular yeteneklerini daha hızlı şekilde geliştirecek. Epic Games, rekabetçi yarışmalarda botların görünmeyeceğini belirtirken, oyuncular geliştikçe karşılarına çıkacak botların sayısının da azalacağı ifade edildi.

Fortnite botlarla oynama dışında başka yenilikler de sunuyor

Epic Games’in açıklamasının Fortnite’ın sadık hayranlarını kızdırması fazla zaman almadı. Ancak bir süre düşününce, botlar Epic Games’in belirlediği hedef için makul bir çözüm gibi görünüyor. Epic Games, “herkesin kazanacağı bir deneyim” yaşatmayı hedefliyor. Botlar da oyuncuları bu doğrultuda eğitmek için uygun bir araç olarak tanımlanabilir.

Fortnite’ta yapılacak yenilikler botlarla oynama deneyimiyle sınırlı kalmıyor. Eşleştirme yönteminde de değişikliğe gidecek olan Epic Games, yetenekleri yakın oyuncuları birbirlerinin karşısına çıkaracak. Tüm yenilikler, Fortnite’ın bu hafta içinde yayınlanacak 10.40 güncellemesiyle oyuncularla buluşacak. Yenilenmiş eşleştirme sisteminin kademeli olarak kullanıma sunulacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER