Teknoloji

Fortnite’ın Avengers: Endgame modu oyuna açıldı

fortnite endgame

Fortnite‘ın beklenen Avengers: Endgame sınırlı zaman modu oyuncuların erişimine açıldı. Fortnite Endgame olarak adlandırılan bu özel versiyon, Avengers: Infinity War‘ın geçen yıl bu zamanlarda çıkan filmiyle aynı zamanda çıkan versiyonu takip ediyor. Geçen yılın etkinliği Thanos ve Infinity Gauntlet’in güçlerini kullanma imkanı sunmuşken, bu yılki etkinlik karşı mücadeleye izin veriyor.

Fortnite Endgame kısıtlı bir mod, kahramanlardan oluşan bir ekibi Thanos ve Chitauri savaşçılarından oluşan bir ekibe karşı bir araya getiriyor. Eğer Chitauri’nin tarafındaysanız, hedefiniz Fortnite‘ın savaş haritasında saklı altı adet Sonsuzluk Taşını bulmak oluyor. Eğer kahramanların tarafındaysanız, o zaman da Chitauri ordusu ve Thanos’u, onlar altı taşı bulup Infinity Gauntlet’i tamamlamadan önce yenmeniz gerekiyor.

Her iki taraftaki oyuncular, bir taraf hedefine ulaşıncaya kadar ölüp tekrar canlanabiliyor. Oyunun başında kahraman oyuncular nadir bulunan efsanevi Avengers nesnelerinin yolunu gösteren define haritalarını alacaklar. Ancak ek Avengers nesneleri de sandıkların yağmalanmasıyla elde edilebilecek. Öte yandan Chituari İstilâcıları lazer silahlara, el bombalarına ve jet paketlerine sahip olacaklar. Thanos’un yetenekleri Avengers: Infinity War versiyonuna göre fazla değişmiş gibi görünmüyor. Ancak her bir Sonsuzluk Taşının bulunması ile birlikte gücü daha da artıyor.

Aşağıdaki liste, her bir Sonsuzluk Taşının bulunmasının neler kazandıracağını gösteriyor:

? Gerçeklik Taşı (Kırmızı) = Sağlık ve Kalkanlar iki katına çıkar (1000->2000)
? Ruh Taşı (Turuncu) = Siphon etkinleştirilir (sadece Thanos kalkanlarına verir)
? Zihin Taşı (Sarı) = Zıplama yüksekliği iki katına çıkar
? Uzay Taşı (Mavi) = Ground Pound AOE boyutu üç katına çıkar, zarar 6 kat artar
? Zaman Taşı (Yeşil) = Her vuruşa büyük geri çevirme eklenir, zarar 3 kat artar
? Güç Taşı (Mor) = Lazer zararı 6 kat artar

Chituari İstilâcıları her bir Sonsuzluk Taşının bulunması ile birlikte daha fazla sağlık kazanır. Bu nedenle kahraman ekibinin oyunu mümkün olduğu kadar hızlı bitimesi önemli. Bir Sonsuzluk Taşını bulan bir Chituari oyuncusu Thanos’a dönüşecek ve o oyuncu öldüğünde, diğer oyuncu kısa bir süre için Thanos olacak. Tüm Sonsuzluk Taşları bulunduğunda, kahraman ekibindeki oyuncular yeniden dirilmeyi durduracak ve Chituari zaferine bir pencere açılacak.

Bu kısıtlı zaman modu oldukça eğlenceli görünmekle birlikte, Avengers: Endgame etkinliğinin tek sunduğu eğlence değil. Endgame oyununu oynayan ve mücadeleleri tamamlamak size spreyler, etiketler ve Avengers‘ın Quinjet’inin özel bir modelini kazandıracak. Aynı zamanda mağazada da yeni bir Black Widow seti bulunuyor. Bunun içinde onun giysileri ve sırt çantası, aynı zamanda Bite Pickaxe ve özel Piroutte hareketi var. Bir başka Marvel konulu set de gelecek hafta mağazaya eklenecek. Ancak Epic şu an için bunun neler içerdiği konusunda bir bilgi vermedi.

Fortnite Endgame bu haftanın 8.50 güncellemesiyle birlikte gelen tek yenilik oluyor. Ancak çeşitli hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler de bu yamayla birlikte sunuluyor. Güncelleme hakkında daha fazla bilgi Fortnite‘ın resmi web sitesinde yer alıyor. Endgame etkinliğiyle ilgili görüşlerinizi de yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER