EğlenceTeknoloji

Fortnite’ı Android telefonlara indirmek kolaylaşabilir

android en iyi oyunlar fortnite

Android kullanıcıları, ilk günden bu yana Fortnite yükleme işlemini Epic Games‘in internet sitesi üzerinden gerçekleştiriyor. Bu zahmetli prosedür, Epic Games oyun içi satın alma gelirlerinin yüzde 30’unu Google ile paylaşmayı istemediği için uygulamaya koyulmuştu.

Ancak bu durum yakında sona erebilir. Fortnite’ın Android uygulamasının çok yakında Google Play Store’da yerini alabileceği söyleniyor. Ancak 9to5Google’ın haberinde bunun için Google’dan bir ücretlendirme istisnasının beklendiği de vurgulanıyor.

Kaynaklar, Epic Games’in Fortnite’ı Play Store’a sunmayı ancak kendi ödeme kanallarını kullanmayı istediğini belirtiyor.

Epic Games Fortnite Android uygulamasında harcanan tüm parayı kendi kasasına koyuyor

Epic Games’in bu isteğinin kabul görmesi durumunda Fortnite oyuncuları mevcut kanallar üzerinden “V-Bucks” isimli oyun parasını satın almaya devam edebilecek. V-Bucks ile de Fortnite oyuncular kostüm, his simgesi ve diğer kişiselleştirme unsurları satın alınabiliyor. Hâlihazırda V-Bucks satın alımlarında oyuncuların cebinden çıkan paranın tamamı Epic Games’in kasasına giriyor.

Ancak bu yöntem, Google Play’in uygulama içi satın alımlar politikasına aykırı bir pratik. İnternet devinin normalde bu tarz istisnalara pek sıcak bakmadığı da biliniyor. Ancak Google ve Epic Games’in bir formül üzerinden uzlaşma ihtimalinin de olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER