Teknoloji

Fortnite Android telefonlara nasıl indirilir? – Video

android en iyi oyunlar fortnite
fortnite android
Hauwei P20 Pro

Epic Games popüler şiddetli çatışma oyunu Fortnite’ı en sonunda Android cihazlarına sunmaya başladı. Geçtiğimiz hafta içinde, Samsung Galaxy Note 9’un tanıtımının bir parçası olarak sadece Samsung yapımı cihazlara indirilebilen bu oyun için kısa süren imtiyazlı dönem sona erdi. Fortnite Android beta sürümü; Google Pixel 2 XL, Asus ZenFone 5Z veya Huawei P20 Pro gibi markası Samsung olmayan cihazlara, davetiye kodu karşılığında indirilebiliyor.

Eğer mobil cihazınız üzerinden çatışmalarla dolu Fortnite dünyasına giriş yapmak istiyorsanız, biraz beklemeniz gerekebilir. Tıpkı oyunun iOS’teki lansmanına benzer şekilde bir bekleme listesi bulunuyor. Yani bir e-posta listesine kaydolmanız ve Epic Games’in göndereceği bağlantıyı beklemeniz gerekiyor. Öte yandan oyunun Android versiyonunun indirilmesi Google Play üzerinden değil, Epic Games’in belirlediği yöntem üzerinden gerçekleşiyor. Bu da oyunu akıllı telefona yüklemenin zahmetini biraz daha artırıyor. Ancak, Google’ın uygulama içi satışlardan alacağı yüzde 30’luk komisyonu ortadan kaldıracağı için Epic Games için bu kadar zahmete değer gibi görünüyor.

Oyun geçen hafta Samsung’un uygulama mağazası üzerinden dağıtıma sunulmuştu. Epic, oyunu destekleyen tüm Android cihazlarına sunmak için ise kendi web sitesini ve Fortnite Yükleyicisi programını kullanıyor.

Daha önce örneğine pek rastlamadığımız için, bu yükleme sürecini adımlarıyla aktarmanın iyi olacağını düşündük. Eğer telefonunuz Fortnite Android sürümünü destekliyorsa, aşağıdaki adımları takip ederek telefonunuzda Fortnite‘ı oynamaya başlayabilirsiniz:

 

1. Google Play Store’da uygulamayı aramayın ve oradan başka bir şey yüklemeyin

Öncelikle Fortnite‘ı oynamak için Google Play Store veya herhangi bir alternatif web kaynağından bir şey indirmeyin. Epic, Fortnite Android sürümünü sadece kendi web sitesi üzerinden dağıtacağını açık biçimde belirtti. Bu nedenle Twitter veya benzeri sosyal medya ortamlarında göreceğiniz herhangi bir bağlantıyı veya Play Store’da resmi APK dosyasını sağladığını iddia eden herhangi bir uygulamayı dikkate almayın. Aksi takdirde oyun oynayayım derken cihazınıza virüs veya başka zararlı yazılımları bulaştırabilirsiniz.

Zaten Google, uygulamayı Play Store’da arayacak olanlar için “Epic Games, Inc tarafından sunulan Fortnite Battle Royale uygulaması Google Play’de kullanılamıyor” şeklinde bir uyarı çıkıyor. Sonuç olarak, bekleme listesini aşma fırsatı sunduğunu söyleyen ya da gerçek gibi görünen herhangi bir uygulamayı Google Play Store’dan yüklemeye kalkmayın.

2. Cihazınızın uyumlu olup olmadığını kontrol edin

Destekleyen bir Samsung markalı akıllı telefonunuz varsa, Fortnite‘ı doğrudan Samsung Game Launcher ya da Epic’in web sitesi üzerinden yükleyebilirsiniz. Aynı zamanda Samsung Galaxy Apps uygulama mağazası üzerinden de zahmetsiz biçimde yükleyebilirsiniz. Samsung Galaxy S7, S7 Edge, S8, S8+, S9, S9+, Note 8 ve aynı zamanda Tab S3 ve Tab S4 tabletlere Fortnite Android sürümü yüklenebiliyor.

Samsung markalı bir cihaza sahip değilseniz, aşağıdaki uyumlu cihazlar listesini kontrol etmelisiniz.

FORTNITE ANDROID DESTEKLEYEN CİHAZLAR

Google: Pixel / XL, Pixel 2 / XL

Asus: ROG, Zenfone 4 Pro, 5Z, V

Essential: PH-1

Huawei: Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10

LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30+

Nokia: 8

OnePlus: 5 / 5T, 6

Razer: Phone

Xiaomi: Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6 / 6 Plus, Mi 8 / 8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2

ZTE: Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11

3. Bekleme listesi için kaydolun

Eğer Samsung markalı bir cihaza sahip değilseniz, Fortnite Android sürümünü indirmek için Epic’in sunduğu beta sürümüne web sitesi üzerinden kayıt yaptırmanız gerekiyor. Bunu mobil cihaz veya masaüstü web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Epic sadece e-posta adresinizi istiyor. Sıra size geldiğinde, gönderilen bir e-posta davetiyesiyle oyunu indirebileceğiniz haber veriliyor.

Eğer bir Epic hesabınız varsa ve oyunu PC, PlayStation ya da Xbox üzerinden oynadıysanız, bu hesap bilgilerinizle giriş yapın. Bu şekilde platformlar arasında Battle Pass ilerlemelerini taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda dış görünümler, duygular ve diğer kozmetik unsurlar da Android versiyonuna taşınacaktır.

3. Davetiye için bekleyin

Fortnite‘ı Android cihazınıza indirmek için son adım içinde indirme bağlantısının bulunacağı e-posta davetiyesini beklemek olacak. Epic, oyuncuları kademe kademe davet edeceğini, davet edilen kullanıcılara bunun e-posta iletisiyle haber verileceğini söylüyor. Şirket, bu sürecin birkaç gün sürebileceğini belirtiyor. Ancak bu sırada e-posta kutunuza gelen iletideki bağlantıya tıklayarak Fortnite‘ın Android cihazınıza yüklenmesi işlemine devam edebilirsiniz.

Fortnite‘ın iOS versiyonu için de, App Store’da herkes için yayınlanmadan önce, iki haftalık bir beta süreci olmuştu. Aynısı Android için de geçerli oluyor. Eğer Epic doğrudan dağıtım modelinde güçlükler ve engellerle karşılaşmazsa, bu bekleme süresini çok daha hızlı biçimde kaldırabilir. Eğer bekleme listesi yaklaşımı sizi çekmediyse, o hâlde oyunun daha yaygın bir erişime açılacağı zamanı, muhtemelen eylül ayını beklemeniz gerekiyor.

5. Fortnite yükleyicisini indirin ve oyunu yükleyin

Eşsiz dağıtım modeli iki farklı uygulamayı indirmenizi gerektiriyor. Bu, Galaxy Apps ile doğrudan dağıtım imkanı bulunan Samsung cihazlarında bile değişmiyor. Öncelikle oyunun resmi APK dosyası olan Fortnite Yükleyicisi uygulamasını yüklemek gerekiyor. Daha sonra bunun aracılığıyla oyunu yükleme işlemi başlatılıyor.

Yükleyici APK dosyasını Android cihazınıza yüklemek için telefonunuzun ayarlarına girmeniz ve üçüncü taraf kaynaklardan uygulama yüklemelerine izin veren “Bilinmeyen Kaynaklar” ayarının açılması gerekiyor. Kullandığınız telefonun Android versiyonu, modeli ve sahip olduğunuz ayarlara göre bu seçeneğin bulunduğu yer değişiklik gösteriyor. Daha yeni sürümdeki Android telefonlarda her bir uygulama için ayrı ayrı yükleme izni vermek gerekiyor. Öncelikle Fortnite Yükleyicisi uygulamasının kurulması için Chrome veya kullandığınız diğer mobil internet tarayıcısına izin vermelisiniz. Daha sonra da Fortnite Yükleyicisi uygulamasına, esas Fortnite oyununun kurulumu için izin vermelisiniz.

Gerekli olan izinleri verdikten sonra bir dizi indirme işlemi başlıyor. Bu, normal bir uygulama yükleme işlemine göre biraz daha fazla zaman alıyor.

Bu işlem de tamamlandıktan sonra, artık Fortnite‘ı Android cihazınız üzerinden açabilirsiniz. Ancak Fortnite‘ı yüklemeniz, hemen oyun oynayabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bekleme listesinde, sizin için sıranın gelmesini beklemeniz gerekiyor.

Epic, kullanıcıların Fortnite Yükleyicisi uygulamasını kaldırmamalarını tavsiye ediyor. Bu uygulama sayesinde ileride oyunu yeni yamalarla güncellemek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER