Teknoloji

Fortnite Android versiyonundaki sorunlar Epic Games tarafından çözülecek

epic games fortnite

fortnite androidFortnite Android macerasına biraz dağınık bir başlangıç yaptı. Oyunun Google Play Store üzerinden dağıtılamayacağının açıklanmasının ardından bir süre için sadece belli Samsung cihazlarına indirilebileceği duyurulmuştu. Söz konusu ayrıcalıklı süreç devam ederken, çok sayıda oyuncunun da düşük performanstan şikayet etmesi oyunun Android macerasına olumsuz etki yapıyor.

Epic Games de Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla oyuncuların performans problemi yaşadığını kabul etti. 4 GB RAM’e sahip Android cihazlarda düşük performans probleminin görüldüğünü belirten şirket, arka planda çok sayıda uygulama çalışmasının Fortnite için yeterli bellek bırakmadığını ifade etti. Şirketten yapılan açıklamada konunun incelendiği ve çözüm üzerinde çalışıldığı dile getirildi.

4 GB veya daha düşük bellek kapasitesine sahip cihazları etkileyen sorunun çok sayıda oyunda deneyimi kötüleştirme potansiyeli bulunuyor. Epic’in bir çözüm üzerinde çalışması iyi olsa da, şirketin bu çözümü nasıl kullanıcılara ulaştıracağı konusunda henüz net bir cevap verilebilmiş değil. Oyunun beta aşamasında olması, gerekli düzeltmenin yapılmasının zaman alacağını gösteriyor.

Yine de, Fortnite Android versiyonunda ilk etapta böyle sorunlarla karşılaşılmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Beta etiketi taşıyan oyunlarda bu tarz problemlerin görülmesi doğal bir durum olarak değerlendiriliyor. Problem doğal olsa da, aylar boyunca Fortnite Android versiyonunu bekleyen oyuncuların üzüldüğü gerçeği değişmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER