Teknoloji

Fortnite güncellemeyle HTC, Motorola ve Sony telefonlar için desteğe kavuştu

android en iyi oyunlar fortnite

Fortnite Android macerasına geçtiğimiz ay başlamış ve kısa süre içinde hatırı sayılır bir ilgi görmüştü. Mobil oyun deneyiminde genel olarak köklü bir değişim yaratan oyun için hazırlanan son güncelleme, hem Android’deki cihaz desteğinin kapsamını genişletiyor hem de oyuncuların beklediği bazı özellikleri beraberinde getiriyor.

Fortnite Android versiyonu için geliştirici Epic Games tarafından açıklanan ilk destek listesinde bazı telefonların olmaması göze çarpmıştı. HTC 10, U Ultra, U11+ ve U12+ ile Motorola Moto Z, Moto Z Droid ve Moto Z2 Force gibi telefonlar söz konusu listenin göze çarpan eksikleri arasında yer alıyordu. Bunlara ek olarak, Sony’nin Xperia XZ, XZs, XZ1 ve XZ2 gibi bazı telefonları da orijinal destek listesinde yer almıyordu.

Ancak Fortnite v.540 güncellemesi ile oyunu yukarıdaki cihazlara ek olarak gerekli teknik donanıma sahip tüm HTC, Motorola ve Sony telefonlarda oynamak mümkün hâle geliyor. Epic Games genişletilmiş cihaz desteğinin yanında bazı yeni özellikleri de oyunculara sunuyor.

Söz konusu yenilikler arasında en önemlisi olarak sesli sohbet desteğinin eklenmesi göze çarpıyor. Bunun Fortnite’ı arkadaşlarıyla koordine biçimde oynamayı sevenleri fazlasıyla sevindireceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Fortnite Android versiyonu için yapılan bellek optimizasyonu ise bellek basıncı nedeniyle performansta yaşanabilecek düşüşleri engellemeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER