Teknoloji

Fortnite Android sürümü Galaxy Note 9 ve Tab S4’e özel çıkacak

fortnite android

fortnite android

Fortnite Android Google Play Store’da çıkmayacak, ancak Samsung’un uygulama mağazasına gelmesi ve Galaxy Note 9 ile Galaxy Tab S4 cihazlarına öncelikli olarak çıkması bekleniyor.

Söz konusu uyumluluk Fortnite’ın sızan APK dosyasında keşfedildi. XDA Developers Forum tarafından elde edilen bilgilere göre, bu dosya Samsung’un amiral gemisi tabletinde çalışacak. Sızan APK kullanıcılara oyunun oynanması iznini vermiyor, ancak bazı dikkat çekici detayları elde etmeyi sağlıyor. Bunların arasında Galaxy Note 9 ve Tab S4 için donanım kontrolü de bulunuyor.

Fortnite Android’in Samsung Galaxy Note 9 ve Tab S4 için 30 günlük imtiyaz döneminin olacağı söyleniyor. Ancak bu imtiyaz durumu diğer Galaxy cihazlarını; Samsung Galaxy S9 ve S8’i kapsayacak biçimde 90 güne kadar da çıkabilir.

Tüm bunlar, Fortnite’ın Google Play Store’da yayınlanmazken Samsung’un kendi uygulama mağazasından indirilebilir olacağını gösteriyor. Üstelik APK dosyasında Samsung’un uygulama içi satın alma API kayıtlarına da rastlandı.

Google Play Store uygulama satışlarından yüzde 30’luk komisyon alıyor. Fortnite’ın yayıncısı Epic games, bunun Google’ın resmi mağazasının pas geçilmesinin esas nedeni olduğunu söylüyor. Öte yandan Samsung, oyun geliştiricisiyle anlaşma yapmış ve bu şekilde komisyondan feragat etmiş olabilir. Fortnite sayesinde Samsung Galaxy cihaz sahiplerinin neredeyse hiç uğramadıkları Samsung’un uygulama mağazasına yolları düşecektir.

Bu yaklaşım tüm Samsung kullanıcılarının da yararına olacaktır. Bu şekilde APK dosyasını elle yüklemek zorunda kalmayacaklar. Söz konusu yöntem, potansiyel güvenlik açıkları nedeniyle pek önerilmiyor.

Fortnite’ın Android versiyonunun geleceği için çok fazla beklemek zorunda kalmayacağız. 9 Ağustos Perşembe günü düzenlenecek Samsung Unpacked etkinliğiyle Galaxy Note 9 resmiyet kazanacak. Oyunun da mevcudiyeti bu etkinlikte belli olacaktır.

İLGİLİ HABERLER