Eğlence

Epic Games Fortnite’ı Android’e getiriyor

fortnite ios
fortnite android
Fortnite iOS sürümü mart ayında yayınlandı ve büyük bir başarı gösterdi

Fortnite Android sürümüyle ilgili önemli bir gelişme paylaşıldı. Oyunun geliştiricisi Epic Games, iOS sürümü büyük başarı gösteren oyunun Android sürümünün ne zaman çıkacağını açıkladı.

Epic Games’in popüler savaş ve mücadele oyunu Fortnite önümüzdeki yaz Android telefonlara geliyor. Şirket, geliştirici blogunda yayınladığı yazıyla önemli gelişmeyi duyurdu. “The State of Mobile”, yani “Mobil’in Durumu” başlıklı yazıda oyunun mobil ekibinin üzerinde çalıştığı birtakım yeniliklere değiniliyor. Bunların arasında hafta başında çıkan özelleştirilebilir HUD ve mobil için özel olan yeni sesli sohbet özelliği de bulunuyor.

Blog yazısında, Victory Royale için savaşırken iletişimin çok önemli olduğu, bu nedenle sesli sohbetin mobil versiyona getirildiği belirtiliyor. Buna ek olarak, kullanıcılar oyun arkadaşının platformu ne olursa olsun, onlarla sohbet edebilecekler. Ayrıca Epic, sesli sohbetin kötüye kullanılmadığını garanti altına almak adına, güçlü rıza seçenekleri ve sessize alma özellikleri de ekliyor. Kullanıcılara kendi seslerini veya diğer oyuncuların seslerini kısma ya da tüm iletişim kanallarını tek bir tıklatmayla açma imkanlarının sunulması için çalışılıyor. Ekranda yer alacak bir düğme sayesinde kendi sesinizi kısabilecek veya oyundaki tüm sesleri sessize alabileceksiniz. Ya da tek bir tıklatma, mikrofonu açmak için yeterli olacak.

fortnite mobil
Fortnite’ın mobil versiyonuna sesli iletişimi kolaylaştıracak kontroller ekleniyor

Bu yaz çıkacak Android sürümüne ve bazı sesli sohbet özelliklerine ek olarak, Epic Games ateş etme veya otomatik koşu gibi bazı oyun oynama özellikleri de getirecek. Performansın artırılması ve pil tasarruf modu da yenilikler arasında yer alacak. Mobildeki oyuncuların oyun istatistiklerine eklenmesi de listede bulunuyor.

Fortnite geçtiğimiz mart ayından beri iOS’te yer alıyor. O zamandan beri de App Store’un ücretsiz uygulamalar listesinin tepesinde yer alıyor. Mobil ölçüm ve analiz şirketi Sensor Tower’ın tahminlerine göre, şirket mobil oyunun App Store’daki ilk üç haftasında uygulama içi satışlardan 25 milyon dolar gelir elde etti. Bu da Android’deki çıkışın oyunun gelirlerini artırma potansiyeli taşıdığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER