Eğlence

Fortnite’ın yeni sezonu çöl canlıları ve golf arabalarıyla geliyor

fortnite 5. sezonFortnite 5. sezon macerasını sonunda oyuncularla buluşturmaya başladı. Oyunun tüm versiyonlarında yeni sezon güncellemesini yayınlayan Epic Games, Nintendo Switch sahiplerine kontrol için ekstra yeni seçenekler sunuyor. Bundan böyle Fortnite oyuncuları Joy-Con kumandalar ile hareketle kontrol imkanından yararlanabilecek.

Fortnite’ın yeni sezon yaması, oyun haritasında da önemli değişiklikleri beraberinde getiriyor. Haritaya eklenen yarıklar, oyuncuların bir noktadan başka bir noktaya gitmesini kolaylaştırıyor. Oyuna yeni bir çöl canlısı ekleyen Epic Games, oyunculara Paradise Palms ve Lazy Links isimli iki yeni konum da sunuyor.

Harita üzerine yeni ilgi konuları eklenirken; 7, 8 ve 9 numaralı fırtına çemberlerinin merkezleri artık gelişigüzel doğrultularda hareket edebiliyor. Daha öncesinde bu çemberler sadece küçülebiliyordu.

Oyundaki yeniliklerden birisi de “All Terrain Kart” adını taşıyan golf aracı formundaki taşıt. Dört kişilik bir ekip bu araca atlayarak oyun haritası içinde hep birlikte gezinebiliyor. Bu araçların hızını artırmaya yönelik ekstra unsurlar da bulunuyor.

Battle Pass sahipleri ise hem yeni meydan okumalarla karşılaşıyor hem de Save the World modu içinde ekstra unsurlar buluyor. Wild West Heroes ve Flintlock isimli silahlar söz konusu ekstralar arasında yer alıyor.

Fortnite 5. sezon macerası PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Mac ve iOS üzerinde yaşanabiliyor. Battle Royale modu ücretsiz olan oyunun sadece belli platformlarda erişilebilen Save the World modu içinse eli cebe atmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER