EğlenceTeknoloji

Fortnite 2019’da da para basmaya devam etti

android en iyi oyunlar fortnite

Fortnite için “dünyanın en büyük oyunu” tanımlamasını kullanmak pek yanlış olmayacaktır. Oyuncu kitlesinin büyüklüğünün yanında oyunun yapımcısına kazandırdığı para da bu tanımlamayı destekliyor.

Araştırma şirketi Nielsen’in oyun endüstrisine yönelik çalışmalar yürüten kolu SuperData’nın verileri, Fortnite’ın 2019’da Epic Games’in kasasına 1.8 milyar dolar koyduğunu gösteriyor. Bu meblağ, oyunun 2018’deki 2.4 milyar dolarlık gelirine kıyasla belirgin bir düşüşü işaret ediyor. Yine de, Fortnite’ın en yakın rakibi olan Nexon imzalı Dungeon Fighter Online’dan yaklaşık 200 milyon dolar daha fazla gelir elde ettiği görülüyor.

Fortnite’ın popülaritesi, 2019’la birlikte sürekli yükselmek yerine daha yatay bir seyir izlemeye başladı. 2018’de “sürpriz” olarak nitelenen oyun, 2019’da olağan bir aktiviteye dönüştü. Epic Games’in Fortnite’ta yaptığı içerik işbirlikleri de oyunun popüler kültür alanındaki etkisinin ne kadar büyüdüğünü gözler önüne serdi.

Fortnite’ta 2019’da John Wick, rap yıldızı Marshmello, Avengers gibi pek çok popüler kültür fenomenini görmek mümkün oldu. Oyun 2019’un finalini ise devasa bir Star Wars promosyonuyla yapmıştı. Promosyon çalışmaları çerçevesinde yeni Star Wars filminden bir sahne, Fortnite’ın oyun içi sinemasında gösterilmişti.

Fortnite oyuncularına para harcamakta çok başarılı

Söz konusu çalışmalar Epic Games’in kasasına doğrudan para koymanın yanında, oyuncuları da oyun içi satın alma unsurları için daha fazla para harcamaya teşvik etti. Böylelikle Epic Games yaptığı işbirliklerinden çifte kazanç elde etmiş oldu. SuperData’nın raporunda, Fortnite’ın oyuncu sayısı bakımından League of Legends’ın arkasında kaldığı; ancak oyuncularını para harcamaya teşvik ettiği belirtiliyor.

Fortnite’ın yaşadıkları, çevrimiçi ortamda popüler olan pek çok platformun başına gelen bir durumun tekrarı olarak değerlendirilebilir. Ancak bu durum, oyunun para basmaya devam ettiği gerçeğini etkiliyor gibi görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER