EğlenceManşetler

Fortnite iOS App Store’daki ilk üç haftasında 15 milyon dolar gelir elde etti

fortnite

Epic Games’in popüler Fortnite oyununun iOS versiyonu ilk üç haftasında 15 milyon dolardan daha fazla kazandırdı. Söz konusu iddia mobil analiz şirketi Sensor Tower‘a ait. Şirketin yayınlanan en son raporuna göre, Fortnite iOS versiyonu Candy Crush Saga, Clash of Clans ve Pokemon Go gibi popüler oyunları haftalık gelir bazında geçmeyi başardı.

Rakamlara göre, geride kalan son yedi günde 6.4 milyon dolar gelir elde eden bu oyun, 5.8 milyon dolar gelir elde eden Candy Crush Saga‘yı geride bıraktı. Tabii ki, karşılaştırma yapılan oyunlar uzun zamandır mağazada bulunuyor. Örneğin, Candy Crush Saga altı yıllık bir oyun. Ancak sayılan her bir oyun yıllardır App Store’un tepesinde yer almaya devam ediyor ve bu oyunların her biri kârlılık konusunda güçlü ve kararlı hâle geldi. Fortnite şimdilik bu oyunların önüne geçmiş gibi görünüyor.

Daha fazla aşama kaydetmek için para ödemenizi gerektiren çoğu oyunun aksine, Fortnite sadece kostüm, oyun içi dans animasyonları ve diğer kozmetik ürünleri, Battle Pass adı verilen, üç aylık ödemeli bir abonelik karşılığında sunuyor. Fortnite‘ın elde ettiği gelirler dudak uçuklatıcı olsa da, çok da şaşırtıcı olduğu söylenemez. Oyun akıllı zamanlamasıyla, Epic Games’in ücretsiz oynama modeliyle ve mücadele oyunları türünün giderek artan popülaritesiyle dünya çapında bir fenomene dönüştü.

Mücadele oyunları türü Playerunknown’s Battlegrounds oyunuyla popüler hâle gelmişti. Epic de temel fikri alıyor; 100 kadar oyuncu boş bir adaya paraşütle iniyor, hayatta kalan son kişi kazanan oluyor. Fortnite, ücretsiz olması, daha rahat erişilebilir zorluk eğrisi ve aile bireylerine sıcak gelecek, çizgi film tadında görselleriyle bu türün daha da büyümesine yardımcı oluyor.

Fortnite‘ın mobil versiyonunun başarılı olmasında oyunun masaüstü ve konsol versiyonlarının kopyası olmasının da rolü bulunuyor. Böylelikle ilerlemelerinizi ve kozmetik unsurlarınızı farklı platformlar arasında taşıma imkanı sunuyor. Bu durum oyuncuların oyunun mobil versiyonları için daha rahat harcama yapmasına imkan sağlıyor. Oyun içi ürünler PlayStation, Xbox ve PC’ye de taşınabiliyor. iOS ve Android’de güçlü oyunlardan olan ve Çinli teknoloji devi Tencent tarafından geliştirilen PUBG de ise mobil oyundaki süreci diğer platformlara taşıma imkanı bulunmuyor.

Fortnite, 15 Mart’ta yayınlandıktan sonra, iOS platformundaki ilk haftasında sadece davet usulüyle indirilebiliyordu. Bu engel kaldırılıp oyun herkese açıldıktan sonra günlük mobil gelirlerin 600 bin dolardan 1.8 milyon dolara çıktığı görülüyor.

Sensor Tower, Fortnite‘ın sadece mobilde 11 milyon kez indirildiğini tahmin ediyor. Bir başka oyun analiz ve ölçümleme şirketi Superdata Research ise, Epic’in Fornite’ın uygulama içi satışlarından şubat ayında 126 milyon dolar kazandığını söylüyor. Mobil satışlar önümüzdeki aylarda bu rakamı daha da yukarılara çıkaracaktır.

İLGİLİ HABERLER