Eğlence

Formula E sezonunun yeniden başlayacağı tarih belli oldu

formula e

Formula E sezonu, küresel koronavirüs salgını nedeniyle durdurulmasından yaklaşık beş ay sonra başlayacak. Ancak bu yeni dönemde işler pek de eskisi gibi olmayacak. Organizatörler elektrikli otomobil şampiyonasının Berlin’in artık kullanılmayan Templehof Havalimanı’nın etrafında yapılacak altı yarışla sezonu tamamlayacağını açıkladı. Bu yarışların ilki 5 Ağustos’ta koşulacak.

Yapılan açıklamaya göre, yarışlar sırasında pist ve padokta sadece pilotların ve “gerekli” personelin bulunmasına izin verilecek. 5-6 Ağustos, 8-9 Ağustos ve 12-13 Ağustos tarihlerinde ikili gruplar şeklinde gerçekleştirilecek yarışlarda her hafta farklı bir pist düzeni uygulanacak.

Yarışlardan önce koronavirüs testi yapılması zorunlu olacak. Buna ek olarak, piste gelen görevlilerin durumları da günlük şekilde takip edilecek. Maske kullanımı ve sosyal mesafe gibi güvenlik önlemlerinin de titizlikle uygulanacağı belirtilirken, her takıma 20 personel bulundurma izni verileceği ifade edildi. Pistte aynı anda bulunan kişi sayısı ise 1000’i geçemeyecek.

Formula E yönetiminin veya hayranların sezon için böyle bir final hayal etmediği rahatlıkla söylenebilir. Ancak olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz için bu tarz olağanüstü tercihlerle karşılaşmamıza pek şaşırmamak gerekiyor. Formula E’nin atası olarak tanımlayabileceğimiz Formula 1’de de sezon için Avrupa’da düzenlenecek sekiz yarıştan oluşan bir başlangıç takvimi belirlendi. Bu takvimde Avusturya ve İngiltere’de ikişer yarış gerçekleştirilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER