Eğlence

Formula E pilotları da sanal ortamda yarışacak

formula e

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle hem yerel hem de küresel spor organizasyonlarının hemen hemen tamamı askıya alınmış durumda. Bu organizasyonlardan bazıları, katılımcı takımların ve onlara bağlı olan sporcuların ve yarışçıların da desteğiyle sanal turnuvalar gerçekleştiriyor. Bu gruba son olarak elektrikli yarış otomobillerinin mücadele ettiği Formula E katıldı.

Formula E’de yarışan 12 takım ve 24 pilot, önümüzdeki cumartesi gününden itibaren dokuz hafta boyunca “ABB Formula E Race at Home Challenge” adı verilen organizasyonda yarışacak. Pilotlar bu yarışta rFactor 2 isimli yarış oyununu kullanacak. Playseat tarafından sağlanan simülatörler ve Fanatec tarafından üretilen direksiyon ve pedallar da pilotlara ulaştırılacak. Pilotlara oyun bilgisayarı, monitörü ve kulaklık tedariğini ise Asus gerçekleştirecek.

Cumartesi günü gerçekleştirilecek test etkinliğinin sonrasında pilotlar puan kazanmak için yarışacak. Formula E’nin organizatörleri, bu yarışlarda “büyük yarış” formatını uygulamayı planlıyor. Söz konusu formatta ilk başta her turun bitişinde son sırada kalan pilot eleniyor. Pistte sadece 10 pilot kaldığında ise bitiş çizgisine en önde ulaşmak için yarış başlıyor. Sezonun 13 Haziran’da yapılacak final yarışında ise yarışı bitirenlere dağıtılacak puanlar ikiye katlanacak.

Ana etkinliğin yanında oyuncuları ve sosyal medyanın popüler isimlerini buluşturacak ikinci yarışlar düzenlenecek. Burada yarışmak için hafta içindeki yarışlarda en iyi 18 zamandan birini elde etmek gerekecek. Her şey yoluna girdiğinde, ikinci yarışın kazananı pistte gerçek bir araç sürme şansını yakalayacak.

Sanal ortamda düzenlenecek bu Formula E turnuvasından elde edilecek tüm gelir UNICEF’e bağışlanacak. Tüm yarışları YouTube, Facebook, Twitch ve Twitter üzerinden izlemek mümkün olacak. Formula E’nin yayın ortakları da ikinci haftadan itibaren yarışları yayınlamaya başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER