ManşetlerUlaşım

Video: Formula E’nin ilk sezonunun heyecan verici anlarını izleyin

Tamamen elektrikli otomobillerden oluşan yarış serisi Formula E’nin ilk sezonu geride kaldı. Oldukça başarılı olan ve beklenenden daha fazla ilgi gören bu yeni yarış serisinde, hem otomobillerin pil teknolojisinin beklentilerin üstüne çıkması hem de yarışçıların kazanma arzusu heyecan dolu yarışların yaşanmasına vesile oldu.

Ancak bu ilk Formula E sezonunu gerçekten mükemmel yapan şey her yarışın dar ve virajlarla dolu cadde pistlerinde yapılması ve bunun yanı sıra otomobillerin birbirine çok yakın olmasıydı. Böylelikle her bir virajda yakın ve heyecan dolu mücadelelere tanık olduk.

Formula E serisinin ilk sezonuyla ilgili yayınlanan yeni bir video kaosu mümkün olan en iyi şekilde gösteriyor, yarışlardan derlenen en iyi sahnelerle ortaya sezonun güzel bir özeti çıkıyor. Sadece 2 dakika 34 saniyede Miami’deki yarışta Scott Speed’in takım arkadaşını geçmesi neredeyse imkansız olan bir yerde geçişini, Jean-Eric Vergne’in Monaco’da Bruno Senna’yı havaya uçuruşunu veya daha birçok heyecanlı sahneyi görebilirsiniz.

Videonun tamamı, Formula E otomobillerinin en yüksek hızının saatte 225 kilometre olmasına rağmen bu yarışların ne kadar heyecanlı geçtiğini gösteriyor. Ancak ikinci sezonla birlikte Formula E’de bazı değişiklikler olacak. Takımların kendilerine ait güç aktarım organları geliştirmelerine izin veriliyor, bununla birlikte araçların da pil gücü 150 kWh’den 170 kWh’ye çıkarılıyor.

Formula E ikinci sezonu 24 Ekimde, tıpkı ilk sezonda Pekin’de başlayacak. Takvimin geri kalanı da büyük oranda aynı kalacak, sadece Monako’daki yarışın Paris’teki bir yarışla değiştirilmesi ve mart ayında düzenlenen ve geçen sezon Miami’de yapılan yarışın nerede yapılacağına daha sonra karar verilmesi gibi durumlar söz konusu.

Haberde yer alan videoyu izledikten sonra Formula E’nin YouTube sayfasına giderek daha fazla videoya da göz atabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER