Eğlence

Formula 1 yayın hakları için Amazon ile görüşüyor

f1 bahreyn gp 2021
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix’in içerik portföyünde canlı spor müsabakaları bulunmuyor. Disney ise bu işi ABD’de ESPN+ üzerinden hâllediyor. Amazon Prime Video ise farklı bölgelerde farklı spor organizasyonlarının yayınını gerçekleştiriyor. Bu organizasyonlar arasına Formula 1 de katılabilir gibi görünüyor.

Amazon Prime Video aboneleri ABD’de beyzbol, tenis ve Amerikan futbolu maçlarını izleyebiliyor. İngiltere’de Premier Lig, Almanya’da ise Şampiyonlar Ligi maçları Amazon Prime Video’da takip edilebiliyor. Servis şimdi de gözünü Formula 1’in yayın haklarına dikmiş gibi görünüyor.

Formula 1’in görevi bırakmaya hazırlanan CEO’su Chase Carey, Amazon ile yayın hakları konusunda görüşmeler yapıldığını doğruladı. Carey, hem Amazon ile hem de başka küresel dijital platformlarla yayın hakları için aktif görüşmelerin yürütüldüğünü belirtti.

Formula 1 ABD’de ESPN, İngiltere’de ise Sky Sports tarafından yayınlanıyor. Ancak pandemiyle birlikte hem Formula 1’in hem de ESPN’in yaşadığı kayıpların bazı değişiklikleri beraberinde getirebileceği belirtiliyor. Özellikle ABD’de organizasyonun popülaritesini artırmak adına çevrimiçi platformların etkisinden faydalanılabileceği ifade ediliyor.

İLGİLİ HABERLER