EğlenceManşetler

Formula 1 dokuz yıllık aranın ardından Türkiye’ye geri dönüyor

Formula 1 Türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Formula 1 Türkiye GP’si dokuz yıllık aranın ardından geri dönüyor. Küresel koronavirüs salgınıyla değişen Formula 1 2020 sezonu takvimine Intercity Istanbul Park pistinin ekleneceğine dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Formula 1 yönetiminden beklenen resmi açıklama da sonunda geldi.

DHL Türkiye GP’si 13-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 13 Kasım’daki antrenman turlarıyla başlayacak olan heyecan, 15 Kasım Pazar günü düzenlenecek yarış ile sona erecek.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1’in Türkiye’ye dönüşüyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu Formula 1’i tekrar Türkiye?ye getirdiğimiz için büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Dünyanın en özel pistlerinden Intercity İstanbul Park’ın işletmesini aldığımız 2013 yılından bu yana, Formula 1 yarışlarının ülkemize geri getirilmesi konusundaki çalışmalarımızın başarıyla sonuçlanması ülkemize hayırlı olsun. 2013 yılından bu yana gözümüz gibi baktığımız, Türkiye’nin en önemli yatırımlarından Intercity İstanbul Park’taki büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp tüm dünyaya İstanbul?u hak ettiği şekilde tanıtacağız.”

Formula 1’in internet sitesinde yayınlanan “F1’in İstanbul Park’a geri dönüşü için heyecanlandıran beş sebep” başlıklı yazı ise F1 dünyasındaki sevinci gözler önüne seriyor. Söz konusu beş sebep şu şekilde sıralanıyor:

  1. Meşhur sekizinci viraj
  2. İstanbul Park’ın F1’in bazı ikonik anlarına ev sahipliği yapması
  3. İstanbul Park’ın klasik bir pist olması
  4. Zaten belirsiz olan sezondaki belirsizliği biraz daha artırması
  5. 2020 model araçlarla pistte yaşanacak heyecan

Formula 1 Türkiye GP’si için F1 takımlarından ve pilotlardan da paylaşımlar geldi. Mercedes ve Racing Point gibi takımlar ve Ferrari’nin genç pilotu Charles Leclerc, F1’in İstanbul’a geri dönüşünü kutladı.

İLGİLİ HABERLER