Ulaşım

Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton motosiklet tasarladı

dragster-rr-lh44

Lewis Hamilton, birkaç hafta öncesinde üçüncü Formula 1 Dünya Şampiyonluğu’nu ilan etmişti. Adını tüm zamanların en iyi Formuşa 1 sürücüleri arasına yazdıran İngiliz pilot, aynı zamanda sıkı bir motosiklet hayranı. Hamilton, bu hayranlığını kendi motosikletini tasarlayarak ortaya koydu.

Lewis Hamilton, motosiklet projesinde İtalyan üretici MV Agusta ile birlikte çalıştı. Moto GP’de köklü bir geçmişi olan MV Agusta’nın Dragster RR LH44 isimli yeni motosikleti, Formula 1 şampiyonu ile birlikte tasarlandı. Sadece 244 adet üretilen motosikletin ismi Lewis Hamilton’ın baş harfleri ve kullandığı aracın numarası olan 44’ün birleşiminden oluşuyor.

Dragster RR LH44’te bulunan üç silindirli 800cc’lik motor 140 hp beygir gücü üretiyor. Kasasında karbon fiber kullanılması nedeniyle daha hafif ve hızlı hâle gelen Dragster RR LH44’e sahip olmak için 26 bin 144 dolar ödemek gerekiyor.

Hız konusunda dünyada akla gelen ilk isimlerden biri olan Lewis Hamilton’ın katkıda bulunduğu motosiklet, hız meraklılarının ilgisini fazlasıyla çekecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER