Eğlence

Formula 1 Meksika yarışı Twitch üzerinden canlı yayınlanacak

f1 meksika gp twitch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Formula 1 Meksika GP’nin pist mücadelesini eğlence platformu Twitch üstüne taşıyor. Böylelikle yeni kitlelere ulaşmanın planlarını yapıyor.

Bu hafta sonu Meksika’da düzenlenecek olan yarıştaki tüm etkinlikler altı ülkedeki kullanıcılara ücretsiz olarak ulaştırılacak. Bu ülkeler Almanya, Lüksemburg, İsviçre, Danimarka, Norveç ve İsveç olarak sıralanıyor. Buralarda yaşayanlar twitch.tv web sitesi ve Twitch’in mobil uygulaması üzerinden yarışı ücretsiz biçimde takip edebilecek.

F1 yayınının yanı sıra, yeni etkileşimli unsurlar ve oyun içerikleri de eklenecek. Bunlardan bir tanesinde kullanıcılar sürücülerin performansını yarışın 10 dakikalık bölümleri boyunca tahmin edebilecekler.

F1 yönetimi ile Twitch arasındaki anlaşma şu an için sadece Meksika GP’yi kapsıyor. Ancak başarılı olması hâlinde gelecekte diğer yarışlar için de uygulanması fikri değerlendirilecek.

F1’in dijital ve lisans direktörü Frank Arthofer, Twitch’in etkileyici bir kitleye sahip olduğunu, spor karşılaşmalarının yayını ve katılımcı dijital kitle için eşsiz bir ortam teşkil ettiğini kaydetti. Onların bu projede birlikte çalışmak için mükemmel ortak olduğunu da vurguladı.

Twitch daha çok bilgisayar veya konsol oyunlarının canlı yayınıyla ün yapmış olsa da, seçenekleri genişletiyor ve canlı spor karşılaşmalarını da yayınlamaya girişiyor.

Twitch’in stratejik iş ortaklıkları yöneticisi Farhan Ahmed de, “Her gün milyonlarca insan canlı içeriği izlemek ve ortak ilgi alanları etrafında topluluklar oluşturmak için Twitch’i seçmektedir.” dedi. “Topluluğumuza benzersiz, paylaşılan ve etkileşimli bir şekilde heyecan verici motor yarışları içeriği sunmak için Formula 1 ile ortaklık kurmaktan heyecan duyuyoruz.”

İLGİLİ HABERLER