Teknoloji

Formlabs yeni profesyonel 3D yazıcısı Form 2’yi tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Formlabs piyasadaki en iyi masaüstü 3D yazıcılardan bir tanesini üretmiş, yüksek kaliteyi nispeten düşük maliyetle buluşturmuştu. Şimdi Formlabs, Form 2 3D yazıcısıyla birlikte çıtayı daha da yükseğe taşımayı hedefliyor.

Formlabs yazıcıları diğer birçok masaüstü 3D yazıcıdan farklı çalışıyor. Nesneleri küçük miktarlarda plastiği katman katman ekleyerek oluşturmak yerine, Formlabs’in yazıcıları stereolitografi olarak adlandırılan bir yöntem kullanıyor, bu yöntem sırasında lazer likit polimer veya reçine banyosuyla parlatılıyor, daha sonra sertleştirilerek yavaş yavaş katı bir nesneye dönüştürülüyor.

Bugün itibarıyla yurt dışında 3499 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulan Form 2 bu süreçte önemli iyileştirmeler sunuyor. 3D yazıcı içindeki lazer şimdi selefi Form 1+’ta bulunana göre yüzde 50 daha güçlü ve Formlabs’in söylediğine göre Form 2 ile yüzde 40 daha büyük nesneler oluşturulabiliyor. Ayrıca Form 2 kartuşları kullanarak yazdırma sırasında yazıcının reçine tankının yeniden doldurulmasını mümkün kılıyor. Bu da üç boyutlu yazdırmanın en büyük problemlerinden olan, yazdırma sırasındaki problemler nedeniyle yazılan nesneyi kaybetmeye engel oluyor.

formlabs-form-2-220915

The Form 2, available today for $3,499, offers significant improvements on this process. The laser inside the printer is now 50 percent more powerful than the one found in its predecessor, the Form 1+, and the company says the Form 2 can build objects that are 40 percent bigger as well. The Form 2 can also use cartridges to refill the printer’s resin tank while it’s printing, which helps solve one of the biggest problems in desktop 3D printing: losing a print because the printing process stopped part of the way through.

Form 2, genel tüketicilere ve hobi amaçlı kullanıcılara hitap eden 3D yazıcılarda bulunan birkaç özelliği de bünyesinde barındırıyor. Wi-Fi desteği sayesinde baskıları her yerden kontrol etmek mümkün oluyor, makineye bir kablo bağlamak gerekmiyor. 8 GB’lık dahili hafıza, tek tıklamayla yazdırma ve iyileştirilmiş dokunmatik ekran da Form 2’nin diğer özellikleri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER