Teknoloji

Ford’un yeni bağlı otomobil platformu Sync 3 Escape ve Fiesta ile görücüye çıkacak

ford-sync-3-020615

Ford’un geçtiğimiz yılın sonlarında duyurduğu Sync 3, şirketin bağlı otomobil çalışmalarına başladığı günden bu yana en büyük sıçraması olarak nitelenmişti. Sync 3’ün Ford otomobillerde ne zamandan itibaren boy göstermeye başlayacağı da nihayet açıklandı. Sync 3 ilk olarak Ford’un Escape ve Fiesta serisi modellerine yerleştirilecek. Sync 3 barındıran otomobillerin distribütörlere ulaştırılmasına yaz ayları içinde başlanacak. Söz konusu dağıtım işleminin Kuzey Amerika’daki bayilere yönelik olduğunu belirtmekte fayda var.

Sync 3 hem donanımsal hem de yazılımsal olarak önemli değişiklikleri beraberinde getiriyor. Kapasitif dokunmatik ekran sayesinde sürücülerin Sync 3 ile etkileşime geçmesi biraz daha kolaylaşıyor. Siri Eyes Free desteği sunan Sync 3, tam teşekküllü CarPlay entegrasyonunu ise daha sonra sağlayacak.

Sync 3 barındıran otomobiller, Android Auto ve CarPlay gibi yazılımlara daha sonra gerçekleştirilecek güncellemelerle erişebilecek. Ford’un tüm otomobilleri hücresel bağlantı özelliğine sahip olmasa da, Wi-Fi desteği sayesinde sürücüler Sync 3’ü güncelleyebilecek. Ford, 2015’in sonu itibarıyla Kuzey Amerika portföyündeki tüm otomobillere Sync 3’ü getirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER