Ulaşım

FordPass sürücülere yakınlarındaki park yerlerini ve marketleri gösterecek

fordpass-110116

Ford, son iki yıllık dönemde gerçekleştirdiği duyurularla geleneksel bir otomotiv şirketinden modernleşmiş bir mobilite şirketine dönüşme konusunda önemli adımlar atmıştı. Şirket, hem kendi müşterilerine hem de kamunun genelinin kullanımı için hazırladığı bir türü “ulaşım concierge programı” olarak nitelenebilecek FordPass ile bu yöndeki çalışmalarını bir üst seviyeye taşıyor.

FordPass aboneleri şehirlerde ve havaalanlarında park yerlerini rezerve edebilecek, Ford servislerinden araç bakım randevusu alabilecek, doğrudan rehberlerle iletişime geçerek Ford ürünleri ve servisleri hakkında daha fazla bilgiye erişebilecek. ParkWhiz ve Parkopedia aracılığıyla şehirlerde park rezervasyonu gerçekleştirecek servis, havaalanlarında bu özelliği FlightCar üzerinden sağlayacak. FordPass programının ortakları arasında McDonald’s ve 7-Eleven gibi markaların da yer alması, servisin market ve restoran bulma gibi özellikleri de barındıracağı ihtimalini akıllara getiriyor. Şehirlerde merkezi noktalara kurulacak FordHub isimli merkezlerde ise kullanıcılar uzmanlardan Ford ürün ve servislerine ilişkin bilgi alabilecek. Bu merkezlerde otomobil satışı gerçekleştirilmeyecek.

Ford’un küresel bayi ve müşteri deneyiminden sorumlu başkan yardımcısı Elena Ford, programın şekillenmesinde önemli rol oynayan isimler arasında bulunuyor. Programları bayilerle bir ortaklık olarak niteleyen Elena Ford, bayilerin Ford’un görünen yüzü olduğunu söyledi. Ortada sanal bir bağlantı bulunduğunu belirten Elena Ford, müşterilerin arabalarına çevrim içi ortamda eriştiğini sözlerine ekledi.

Ford’un kendisini yeniden keşfetmeye yönelik yolculuğu son zamanlarda önemli ölçüde hız kazanmış durumunda. Özellikle elektrikli araçlar ve ulaşım servisleri konusunda dikkate değer çalışmalar gerçekleştiren şirketi FordPass programına çeken faktörlerden birisi de, park endüstrisinin ABD’deki hacminin 7 milyar dolara ulaşmış olması.

Servis önümüzdeki nisan ayında faaliyete geçecek ve ilk FordHub New York’ta bulunan Westfield World Trade Center alışveriş merkezinde kurulacak. New York’u Şangay, San Francisco ve Londra’daki noktalar takip edecek. Bu dört şehir, FordHub servisinin pilot uygulama alanları olacak.

İLGİLİ HABERLER