Ulaşım

Ford’dan Elon Musk’ın düello çağrısına yanıt geldi

tesla cybertruck elon musk ford
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla’nın elektrikli kamyoneti Cybertruck ve Ford‘un F-150 modeli arasında gerçekleşmesini beklediği düelloyu, en azından resmi olarak, göremeyecek. Ford’un girişim şirketin başkan yardımcısı Sundeep Madra, iki kamyonetin eşit koşullarda karşı karşıya gelmesinin gerektiği yönünde bir tweet atsa da; Ford tarafından yapılan açıklamada bunun küçük bir şaka olduğu belirtildi.

Ford’dan TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada, Madra’nın tweet’inin Musk tarafından paylaşılan halat çekme yarışı videosunun absürtlüğüne yönelik bir gönderme olduğu ifade edildi. Söz konusu videoda, Tesla’nın Cybertruck’ı Ford’un F-150 modelini çekerken görülüyordu.

Ford’un açıklamasında şirketin bir şeye kanıtlamaya ihtiyacı olmadığının da altı çizildi. Açıklamada şu ifade kullanıldı: “Başkalarının yaptıklarından ve dediklerinden bağımsız olarak, kamyonet müşterilerimize en iyi şekilde hizmet etmeye odaklanmış durumdayız.”

Ford F-150 için bir kazanma formülü var

Resmi olarak rafa kaldırılan düellodan gerçek bir kazananın çıkmama ihtimali de oldukça fazlaydı. Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, daha önceden kaydedilen mücadeleyi Tesla Cybertruck’ın kazanmasının sebebinin tasarımının getirdiği yüksek tork olduğunu belirtti.

F-150’nin arka lastiklerinde görece daha düşük bir ağırlık olması, kamyonetin Cybertruck’a karşı koyamamasının nedeni olarak öne çıkıyor. Buna çözüm olarak F-150’ye tam yükleme yapılması öneriliyor. Bu senaryoda da avantaj Cybertruck’ta olsa da, bazı durumlarda Ford F-150’nin galip çıkabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER