Ulaşım

Ford SYNC Life360 ile sürüş güvenliğini artırıyor

ford-sync-life360-1

Ford, direksiyon başındaki sürücüleri daha antisosyal ancak daha emniyetli kılmak için harekete geçti. Şirketin araç içi bilgi ve eğlence sistemi SYNC için geliştirilen yeni bir uygulama Ford otomobil sahiplerinin daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşamaları adına karşı tarafa sürüş uyarısında bulunuyor. Ford’un mevcut SYNC AppLink sistemine entegre olan Life360 uygulaması, motor çalıştığında önceden ayarlanmış kişilere “Araba kullanıyorum, rahatsız etme” mesajı gönderiyor. Uygulamada sesli komutlarla aktif hâle gelen bir konum takip eklentisi de bulunuyor.

Bağımsız bir uygulama olarak varlığını bir süredir devam ettiren Life360, oldukça basit bir konsept çerçevesinde çalışıyor. Aile ve arkadaşların potansiyel bir tehlikeye yol açmamak için sürücülerle daha az iletişime geçecekleri düşüncesinden yola çıkan uygulama, sürüş başladığında bilgilendirdiği önceden belirlenmiş kişilere araç nihai hedefine varınca da haber veriyor.

Ford’un da yardımıyla Life360’ın sürüş modu SYNC AppLink ile eşleştiği zaman otomatik olarak aktif hâle geliyor. Bluetooth bağlantısının kurulmasıyla birlikte sürüş modu otomatik olarak uyarı mesajları göndermeye başlıyor. Motor sustuğu zaman ise karşı tarafa sürüşün sona erdiği bilgisi gönderiliyor. Sürücüler diledikleri takdirde sesli komut vererek arkadaşlarının konumlarını harita üstünde görebiliyor. Örneğin, “Annemin konumu” denince karşı taraf da gerekli izinleri verdiği takdirde konumu haritada gösteriliyor.

ford-sync-accuweather-1

Otomobilde Ford’un QNX tabanlı yeni SYNC 3 sisteminin kurulu olması durumunda Life360 otomatik olarak gösterge ekranında başlatılıyor. Uygulamanın halihazırda yollarda olan SYNC versiyonlarıyla da uyumlu olduğunu belirtmekte fayda var. Ford’un duyurduğu AppLink uyumlu yazılımlar sadece Life360 ile sınırlı kalmıyor. AccuWeather da özel uygulamasıyla Ford’un SYNC sistemindeki yerini alıyor.

İLGİLİ HABERLER