Ulaşım

Ford Sync 3 ile çalışan otomobillerinde üçüncü taraf navigasyon uygulamalarına kapı açıyor

ford-sync3-130115

Ford yaptığı duyuruyla gelecekte çıkaracağı Ford AppLink (versiyon 3.0) yazılım güncellemesiyle birlikte Ford araçlarının dokunmatik kontrol panel ekranları üzerinden hareket eden grafiklerin, görüntülerin yansıtılmasını destekleyeceğini açıkladı. Söz konusu destek navigasyon uygulamaları için gerekiyor.

Uygulama geliştiricilerinin açık kaynak tabanlı SmartDeviceLink projesini uygulamalarına entegre etmeleri gerekecek. Büyük harita uygulamalarının bu desteği ekleyip eklemeyecekleri şu an için bilinmezliğini korumayı sürdürüyor.

Ford Sync 3’ün başlangıçta AppLink’in mevcut versiyonuyla, sadece sabit görüntüleri destekleyen sürümüyle çıkacağını söylüyor. Gelecek yıl içinde AppLink 3.0’ın çıkışı bekleniyor. Bu da otomotiv dünyasında planlanan değişikliklerin bugünden yarına anında gerçekleşmediğinin bir göstergesi sayılır.

AppLink 3.0 çıktığında şimdiden önemli bir iş ortağı onu destekliyor olacak, o destekçi Alibaba. Ford, Alibaba’nın kendi navigasyon uygulaması AutoNavi’nin Sync 3 destekli bilgi ve eğlence ekranında akıllı telefon uygulamasının yansıtmasını gösteren uygulamalardan bir tanesi olacağını söyledi. Ancak otomotiv şirketi eninde sonunda diğer geliştiricilerden de destek görecektir. Tabii ki, şirket CarPlay ve Android Auto destekli bilgi ve eğlence sistemlerine ne zaman yer vereceğini açıkladıktan sonra Sync 3’e olan ilgi azalabilir. Ne de olsa, parası yeterli olan müşterilerin öncelikli tercihi Apple’ın veya Google’ın otomobil çözümleri olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER