Teknoloji

Ford SYNC 3 güncellemesi CarPlay ve Android Auto’yu eski modellere getiriyor

ford sync 3Ford, 2017 model otomobillerinin tamamında Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunacağını geçtiğimiz yıl açıklamıştı. Şirket, şimdi eski modellerinin sahiplerine de CarPlay ve Android Auto’ya erişme imkanı sağlıyor. Ford SYNC 3 teknolojisini barındıran 2016 model araç sahipleri, Apple ve Google’ın araç içi bilgi ve eğlence platformlarına erişebilecek.

Araç sahipleri SYNC 3’ün 2.2 sürümünü bir USB bellek aracılığıyla otomobillerine yükleyebildikleri gibi, internet üzerinden de güncellemeyi doğrudan araçlarına indirebilecek. Ancak bunun için otomobilde Wi-Fi desteğinin bulunması ve otomatik indirme özelliğini aktif hâle getirmek gerekiyor.

Ford’dan yapılan açıklamada, güncellemeyi çalıştırmak için otomobili kapatmadan önce kablosuz ağa bağlanmak gerektiği ifade edildi. Kablosuz ağa bağlanılmasının ardından yeni özellikleri yüklemek için otomobili çalışır vaziyette tutmak gerekmeyecek.

Ford SYNC 3 güncellemesinin çalışması için telefonun da güncel olması gerekiyor

Güncellemeyi yükledikten sonra Apple CarPlay’den yararlanmak için iOS 7.1 veya daha güncel sürüme sahip iPhone 5 veya üstü bir telefona sahip olmak gerekiyor. Android Auto içinse Android 5.0 veya daha üst bir sürüme ihtiyaç duyuluyor. Dolayısıyla otomobillerini güncelleyen araç sahiplerinin telefonlarını da kontrol etmesinde fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER