Ulaşım

Ford Sync 3’e Android Auto ve CarPlay destekleri

Ford Sync 3
Görsel: CNET

Ford araç içi bilgi ve eğlence sistemi Sync’in üçüncü versiyonu Sync 3’ü Las Vegas’ta düzenlenen CES 2016 tüketici elektroniği fuarında tanıyor. Yeni sürümle birlikte Apple’ın CarPlay ve Google’ın Android Auto sistemleri de destekleniyor.

Ford’un multimedya oynatma, araç içi kontroller ve navigasyon gibi işlevleri sunan bilgi ve eğlence sisteminin en son sürümü olan Sync 3, birçok 2016 modeline opsiyonel olarak sunulmaya başladı ve 2017 model araçlarda da Android Auto ve Apple CarPlay yüklü olarak sunulacak. Android Auto veya CarPlay ile birlikte akıllı telefon otomobilin merkezi kontrol ekranına yansıtılabilecek, Spotify’dan müzik dinleme, ses tabanlı mesajlaşma, Apple ya da Google tarafından sunulan haritalarla navigasyon gibi işlevleri kullanmak mümkün olacak. Bu servisler sayesinde sürücüler otomobil kullanırken güvende olacak, dikkatleri yolun dışına çıkmayacak.

Bu arada Ford’un kendi AppLink platformu da bazı güncellemeler kazanıyor. AppLink CarPlay’e benziyor, bazı uygulamaların doğrudan otomobille konuşmasına izin veriyor. En son versiyonla birlikte AppLink destekli uygulamalar konum veya yakıt tüketimi gibi daha fazla araç verisine sahip olacak. Örneğin AAA’nın yeni uygulaması yol işaretlerini ve benzin istasyonlarını kolaylıkla aramayı mümkün kılarken EventSeeker ve CitySeeker da hareket hâlindeyken etkinlikleri hızlıca ve kolaylıkla bulmayı sağlıyor.

Ford’un yeni Sync Connect servisi araç içi LTE bağlantı desteği de sunuyor. Bu sayede otomobilin konumunu uzaktan belirleme, kilidini açma ve hatta çalıştırma gibi işleri doğrudan telefonunuz üzerinden yapmanız mümkün olacak.

Yeni uygulamalar herhangi bir AppLink uyumlu otomobille çalışabiliyor. Yurt dışında satılacak 2017 model Ford Escape CarPlay ve Android Auto desteğine sahip ilk model olacak. Bu arada Sync 3 ile sunulan 2016 model otomobillere de bu yıl bitmeden Android Auto ve Google Play desteği gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER