Ulaşım

Ford sürücüsüz otomobil teknolojisini Miami’de test ediyor

ford surucusuz otomobil

ford surucusuz otomobilFord sürücüsüz otomobil teknolojisini geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalarda sürücüsüz otomobillerin yol testleri büyük bir önem taşıyor. Şirket, sürücüsüz otomobillerinin farklı koşullardaki performansını ve çalışmasını görmek adına test noktaları arasına Miami’yi de ekledi.

Ford Miami’de gerçekleştirdiği testlerde sürücüsüz otomobil teknolojisinin farklı kullanım amaçları konusunda da fikir sahibi olmayı amaçlıyor. Özellikle ürün teslimatında sürücüsüz otomobillerin kullanımına odaklanan şirket, bu doğrultuda işbirlikleri gerçekleştiriyor. Ford’un sürücüsüz otomobilleri, Miami’de Domino’s tarafından pizza teslimatı için kullanılıyor. Bu ay içinde teslimat şirketi Postmates de Miami’de Ford’un test ortakları arasına katılacak. Lyft de Ford’un araçlarıyla yolcu taşımacılığı yapacak.

Ford’un Miami’yi seçmesindeki en önemli nedenler olarak şehrin belediye başkanı Carlos Gimenez’in sürücüsüz otomobil teknolojisine sıcak bakması ve şehirdeki yoğun trafik öne çıkıyor. Ford teknolojisiyle şehirdeki yoğun trafikten insanları ayırmayı hedefliyor. Miami’den kazanılan deneyimin şirkete diğer şehirlerde gerçekleştireceği testleri şekillendirmekte yardımcı olması öngörülüyor.

Ford sürücüsüz otomobil teknolojisi için Miami’nin çok zorlu bir test sahası olmayacağını belirtmek lazım. Genellikle sıcak bir iklime sahip olan şehirde geniş caddelerin sayısı da oldukça fazla. Sürücüsüz otomobillerin performansında soğuk ve nüfus açısından daha kalabalık şehirlerdeki veriler daha büyük önem taşıyor. Her şeye rağmen, Ford’un özellikle teslimat konusuna ayrıca odaklanarak önemli bir işe imza attığını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER