Ulaşım

Ford sürücüsüz otomobil için çıkarılabilir direksiyon ve pedallar üzerinde çalışıyor

ford surucusuz otomobilResmi yetkililer otonom sürüş konusundaki çalışmalara destek verirken tedbiri elden bırakmıyor. Otomobillerde acil durumlarda insanların kontrolü ele alması için direksiyon bulunup bulunmaması konusundaki fikir ayrılığı ise hâlâ devam ediyor. Ford sürücüsüz otomobil geliştirme çalışmalarındaki bu fikir ayrılığını çözebilecek bir çözüm üzerinde çalışıyor.

Şirket sürücüsüz otomobiller için çıkarılabilen direksiyon ve pedal teknolojisinin patentini aldı. Patent başvurusunu geçtiğimiz yılın şubat ayında yapan Ford, beklediği onayı 10 Ağustos itibarıyla aldı.

Ford’un çözümü ilginç görünse de, henüz mükemmel olmadığını belirtmekte fayda var. Tasarımcıların geleneksel olarak direksiyona yerleştirilen hava yastıklarını yeniden konumlandırması gerekiyor. Ford’un çözümünde hem direksiyona hem de arkasındaki kadrana bir hava yastığı yerleştirilmesi öngörülüyor. Direksiyon takıldığında kadrandaki hava yastığı bırakılıyor.

Ford sürücüsüz otomobil teknolojisinde yeni bir sayfa açabilir

Ford’un konseptinin sadece direksiyonu takmak ve çıkarmak ile sınırlı olmadığını belirtmek gerekiyor. Yeni tasarım için otomobillerde önemli yapısal değişikliklere ihtiyaç duyulacağı vurgulanıyor. Her şeye rağmen, Ford’un yeni patentinin sürücüsüz otomobil çalışmalarında yeni bir sayfa açma potansiyeli taşıdığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER