Ulaşım

Ford CEO’su Mark Fields: Sürücüsüz otomobiller dört yıl sonra yollarda olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ford-logo-110614

Ford CEO’su Mark Fields, tamamen otonom otomobillerin dört yıl içinde ABD yollarında boy gösterebileceğini belirtti. San Francisco’da gazetecilere konuşan Mark Fields, Ford olarak yüksek çözünürlüklü haritaların bulunduğu yollara sürücüsüz otomobillerini çıkarmayı planladıklarını dile getirdi. Fields, bu hedefe ulaşılması için mevzuat ve yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Ford CEO’su, teknolojinin bütün bu gelişime öncülük edeceği de belirtmekten geri kalmadı.

Mark Fields’ın sürücüsüz otomobiller için ortaya koyduğu takvim, benzer çalışmalar yapan Google gibi şirketlerin planlarına kıyasla oldukça agresif. İnternet devi, sürücüsüz otomobillerinin yollara çıkışı için beş yıl sonrasını işaret etmiş, ancak filosuyla ilgili iş planı konusunda bilgi vermemişti. Sürücüsüz otomobiller üzerine çalışmalar yapan diğer şirketler ise Ford ve Google’a kıyasla daha uzun vadeli planlar sunuyor.

Ford’un bir ayağının bugünde bir ayağının gelecekte olduğunu söyleyen Mark Fields, artık hem bir mobilite hem de bir otomotiv şirketi olduklarını dile getirdi. Şirketin bir kısmının geleneksel otomobil işine odaklanmayı sürdüreceğini belirten Ford CEO’su, diğer kısmının ise gelecek 20 yılda ulaştırmanın gideceği noktayı keşfetmek için mesai harcayacağını ifade etti. Fields, Henry Ford’un 100 yıl önce getirdiği değişimi tekrarlamak istediklerinin altını çizdi.

Ford, sürücüsüz otomobillerinin testini Michigan Üniversitesi’ne ait 32 dönümlük arazide gerçekleştiriyor. Söz konusu alanın genişliği, Ford’un sürücüsüz otomobil testlerini geniş koşullarda ve güvenli biçimde sürdürmesini mümkün kılıyor.

Mark Fields, Ford olarak Silikon Vadisi’yle birlikte çalışma konusunda istekli olduklarını belirtirken, sektörün anahtarlarını Apple veya Google gibi şirketlere teslim etmeye niyetlerinin olmadığını da vurguladı. Bazı modellerinde CarPlay ve Android Auto’ya yer vereceğini duyuran Ford, bunun için bir zaman çizelgesi vermedi.

İLGİLİ HABERLER