Ulaşım

Ford Smart Mobility ile sürücüsüz otomobillere odaklanacak

ford smart mobility

Sürücüsüz otomobil konsepti, otomotiv sektörünün köklü oyuncularının da radarına girmiş durumda. Ford, otonom sürüş, araç içi bağlantı ve ulaştırma konusunda yeni teknolojiler geliştirmek için “Ford Smart Mobility” isimli bir şirket kurdu. Yeni şirketin başında eski Steelcase CEO’su ve Ford’un yönetim kurulu üyesi Jim Hackett bulunacak. Ford’dan yapılan açıklamada, yeni birimin şirketin “hem bir otomotiv hem de bir mobilite şirketi” olarak konumlanmasına yardımcı olmasının amaçlandığı belirtildi.

Ford, pazarın ve kitlelerin mevcut ihtiyaçlarına uygun otomobiller üretmeye devam edecek. Yeni birim ise çalışmalarını “gelişen fırsatlar” ekseninde şekillendirecek. Bağlantı, otonom taşıtlar, müşteri deneyimi ve veri analizi söz konusu “gelişen fırsatlar” arasında bulunuyor. Smart Mobility, SYNC araç içi bilgi ve eğlence sistemi, GoPark ve GoDrive park ve ortak ulaşım servisleri ve FordPass ulaşım merkezinin gelişiminden de sorumlu olacak.

Smart Mobility, Ford’un Arizona, Michigan ve Kaliforniya’da yürüttüğü sürücüsüz otomobil geliştirme çalışmalarını da üstlenecek. Şirket, 2016 sona ermeden otomotiv sektöründeki en büyük sürücüsüz otomobil filosuna sahip olmayı amaçlıyor.

Ford CEO’su Mark Fields, Ford Smart Mobility ile her geçen gün büyüyen ulaşım hizmetleri pazarında bir yer edinmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER