Ulaşım

Ford sürücüsüz taksi servisinin faaliyete geçişini erteledi

ford sürücüsüz taksi

Ford sürücüsüz taksi ve otonom teslimat servislerinin faaliyete geçişini 2021’den 2022’ye ertelediğini açıkladı. Şirket bu kararın küresel koronavirüs salgınının ekonomik etkisi nedeniyle alındığını belirtti.

Ford tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “İş çevresinde yaşanan mevcut zorluklar ve COVID-19’un tüketici davranışları üzerindeki uzun vadeli etkisini değerlendirme ihtiyacı, bizi sürücüsüz hizmetlerimizin çıkışını 2022’ye ertelemeye itti.”

Ford, elindeki ekstra zamanı müşteri davranışlarındaki değişikliği araştırmak için kullanacak. Şirket bu verilerle de mevcut stratejisini müşteri taleplerine uygun olarak yeniden şekillendirecek.

Ford’un bu yıl içinde Mustang Mach-E’yi ve yeni Bronco’yu yollara çıkarma planında ise bir değişiklik söz konusu değil.

Ford sürücüsüz taksi servisi için bir süredir ABD’nin Vaşington, Miami ve Austin gibi şehirlerinde testler gerçekleştiriyordu. Servisi faaliyete geçirmeye hazır hâle gelen şirket, hangi şehirlerde hizmet vereceği konusunda ise kesin bir açıklama yapmamıştı. Erteleme kararını birinci çeyrek sonuçlarıyla birlikte açıklayan Ford, koronavirüs salgınının etkisiyle 2020’nin ilk üç aylık dönemini 2 milyar dolar zararla kapattı. Şirketin 2019’un ilk çeyreğindeki kârı 1 milyar dolardan fazlaydı.

İLGİLİ HABERLER