Ulaşım

Ford’un yeni robotları hem otomobil üretebiliyor hem de kahve yapabiliyor

ford robotRobotik teknolojisinde kaydedilen ilerlemeler, ürünlerin montaj aşamalarında çalışanların işlerini önemli ölçüde kolaylaştırırken, şirketlere de tasarım konusunda daha fazla özgürlük sağlıyor. Ford, bu rahatlığı ve özgürlüğü daha yukarıya taşıyacak yeni bir robotu test ediyor. Alman robotik şirketi KUKA Roboter GmbH ile birlikte geliştirilen robot, otomobil üretim sürecinde görev yapan insanlara yardımcı olma amacını taşıyor.

Yaklaşık 1 metre uzunluğundaki bu robotlar, hali hazırda Ford’un Almanya’nın Köln şehrindeki fabrikasında kullanılıyor. Ford robot çalışanlarına ilk olarak Fiesta model araçlara şok emici yerleştirilmesine yardımcı olma görevini verdi.

Ford’un yeni robotu, insanların nerede durduğunu algılayabiliyor ve böylece durması gereken yere karar verebiliyor. Böylelikle robotun manevraları esnasında yakınındakileri yaralamasının önüne geçiliyor. Ağır yükleri kaldırabilen robotlar, diğer çalışanlara kahve de hazırlayabiliyor.

Ford robot teknolojisiyle daha güvenli üretim vadediyor

Ford robot teknolojisi sayesinde daha güvenli, hızlı ve yüksek kaliteli üretim gerçekleştirilebileceğini belirtiyor ve üretim sürecinde çalışanların işlerinin de kolaylaşacağına dikkat çekiyor. Robotlar şu an için sadece Köln fabrikasında kullanılsa da, başka bölgelerindeki üretim tesislerine de taşınmaları muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER