Ulaşım

Ford’un yeni akıllı bisikleti titreşim göndererek sürücüleri çukurlara karşı uyarıyor

ford-mode-flex-240615-2

Son zamanlarda sürücülerinin otomobillerini nasıl paylaşacağı konusuna önemli ölçüde kafa yoran Ford, ilgi alanını sadece dört tekerlekli taşıtlarla sınırlı tutmamışa benziyor. Şirketin MoDe:Flex adını verdiği yeni akıllı bisikleti, bu ilginin en somut göstergesi olarak göze çarpıyor.

ford-mode-flex-240615-1

Ford daha önce de MoDe:Me ve MoDe:Pro adını taşıyan iki akıllı bisikleti görücüye çıkarmıştı. MoDe:Flex de, tıpkı selefleri gibi, bir motor ve batarya barındırıyor. Gerektiği zaman MoDe:Flex’i katlayıp arabanın bagajına yerleştirmek de mümkün oluyor. MoDe:Flex’i seleflerinden ayıran en önemli nokta ise gündelik kullanımdan ziyade bisiklet meraklılarına yönelik bir araç olması.

MoDe:Link isimli uygulama aracılığıyla akıllı telefonla etkileşim kurabilen MoDe:Flex, sürücüleri yol, hava ve trafik durumu hakkında bilgilendiriyor. Buna ek olarak, hedef noktasına varılması için harcanması gereken efor miktarı da uygulama tarafından hesaplanabiliyor. MoDe Link uygulamasının Apple Watch versiyonu ise sürücüleri yoldaki çukurlara karşı titreşim göndererek uyarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER